Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση με τα «μπουμπούκια» της ΝΔ

Τα «λουλούδια» της ΝΔ είναι πάρα πολλά και «ανθίζουν» στο «θερμοκήπιο» της διαφθοράς όπως καταδεικνύει η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στην εφορία Χαλκίδας.
Η επικεφαλής της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ., ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλή και είχε τοποθετηθεί εκεί από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 με απόφαση του ίδιου.

Η συλληφθείσα Ε.Τ., η οποία κατηγορείται από την Ελληνική Αστυνομία ότι, ως Διευθύντρια της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ., συμμετείχε σε ένα ευρύ κύκλωμα εφοριακών υπαλλήλων αλλά και άλλων προσώπων εκτός Δ.Ο.Υ., που δρώντας ως «εγκληματική οργάνωση» κατάφερε να αποσπάσει χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 95.600 ευρώ από ιδιώτες και επιχειρηματίες φορολογούμενους.

Η συγκεκριμένη εφοριακός είχε τοποθετηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2018 Υποδιευθύντρια της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος από τον κ. Πιτσιλή, με την υπ’ αριθμόν 1192139 ΕΞ 2018/31-12-2018 απόφαση.

Μετά από 4 χρόνια, 2 μήνες και 7 μέρες, με άλλη απόφαση του κ. Πιτσιλή, την υπ’ αριθμόν ΔΔΑΔ Γ 1031173 ΕΞ 2023/7-3-2023, η εν λόγω κυρία αναβαθμίστηκε σε Διευθύντρια (προϊσταμένη) της ίδιας Δ.Ο.Υ..

Συνολικά, η Ε.Τ. ήταν στέλεχος της Δ.Ο.Υ Χαλκίδος εδώ και πάνω από 5 χρόνια (5 χρόνια 4 μήνες και 21 μέρες για την ακρίβεια) από τις 31/12/2018 έως και προχθές (21-5-2024) που συνελήφθη.

Όπως μεταδίδει το pronews.gr εν λόγω εφοριακός είχε άριστες σχέσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2024 σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος η Ε.Τ. είχε βραβευθεί από υφυπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην εφοριακό και από βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση κοπής πίτας του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η κα Ε.Τ. είχε επιλεγεί για βράβευση.

Την τιμητική πλακέτα της βράβευσης απένειμαν ο πρώην εφοριακός, νυν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και νυν βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλειος Σπανάκης και η βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Nα σημειωθεί βέβαια ότι η βράβευση της εν λόγω κυρίας από τον υφυπουργό και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, δεν σημαίνει ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα πεπραγμένα της συγκεκριμένης.

Σημαίνει απλά ότι η επικεφαλής της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας είχε πολύ στενές σχέσεις με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και επεδίωκε να την επεκτείνει και στο κυβερνητικό περιβάλλον.

Η εγκληματική οργάνωση, στην οποία φέρεται να συμμετείχε η κα Ε.Τ., εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την έρευνα της εν λόγω Υπηρεσίας, η οργάνωση αποτελείτο από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση προχθές στη Χαλκίδα στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της, εκ των οποίων 5 υπάλληλοι και 2 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών.

Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε στο κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Χαλκίδας, κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ,
– 10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
– 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
– πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
– δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ