Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης – Ζελένσκι στην τηλεφωνική τους επικοινωνία – O πρωθυπουργός δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ζελένσκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

O πρωθυπουργός αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Ζελένσκι να συμμετάσχει στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Ουκρανού προέδρου, ακόμη και οι πιο ακραίοι κατήγοροι του Πούτιν δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν τις αποφάσεις και τις κινήσεις του κ.Μητσοτάκη στο θέμα της Ουκρανίας, ειδικά αυτή την περίοδο που όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι όσα σχεδίαζε η Δύση «δεν βγαίνουν».

Κι αν οι αποφάσεις και οι κινήσεις του κ.Μητσοτάκη είχαν επιπτώσεις μόνο στον ίδιο τότε το κακό θα ήταν μικρό. Το θέμα είναι ότι με όσα κάνει και λέει έχουν επιπτώσεις στην χώρα. Κι αυτές μπορεί να μην είναι καθόλου ευχάριστες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....