Ραγδαίες εξελίξεις και σφοδρές αντιδράσεις στην αλβανική βουλή για τον Σαλί Μπερίσα

Η απόφαση της αλβανικής βουλής να άρει τη βουλευτική ασυλία του Σαλί Μπερίσα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενδεχόμενη σύλληψη και παραπομπή του σε δίκη. Η απόφαση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με ανατροπές έδρανων, ανάφλεξη καπνογόνων και φωνασκιές.

Ο ίδιος ο Μπερίσα αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως εγκληματική και ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Κάλεσε τους οπαδούς του να εξεγείρονται με διαδηλώσεις, ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος Ράμα. Η άρση ασυλίας προήλθε από αίτημα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς (SPAK), που ερευνά τυχόν εμπλοκή του Μπερίσα σε υποθέσεις αγοραπωλησιών εκτάσεων στα Τίρανα, προς οικογενειακό του όφελος.

Η εισαγγελία είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Μπερίσα, οι οποίοι δεν τηρήθηκαν. Συνεπώς, ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα προφυλάκισης, παρά τις δυσκολίες λόγω της ηλικίας του, ή κατ’ οίκον περιορισμού. Ο Μπερίσα έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...