Που θα γίνουν τα πρώτα περιφερειακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή των πρώτων περιφερειακών συνεδρίων στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, και η επιτροπή στελεχών του κόμματος έχει θέσει το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για τον σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αποεπένδυσης σε κρίσιμες υποδομές και δραστηριότητες στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αναζητά λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μείωση επενδύσεων σε εθνικές υποδομές, την ανισότητα, τη γήρανση, την ερήμωση των χωριών και τη συμφόρηση στις πόλεις.

Το πρόγραμμα επανάκαμψης περιλαμβάνει επενδύσεις στις υποδομές, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Επίσης, έχει στόχο να προετοιμάσει τη χώρα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τομεάρχη Παιδείας μετά την παραίτηση «βόμβα» – Ποιοί θα καλύψουν το «κενό»

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη συνεργασία με τοπικές κοινωνίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς θεσμούς και ενώσεις πολιτών, με στόχο την ευρύτερη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;