Σοκάρει το βαρύ κακοποιητικό ιστορικό του γυναικοκτόνου στη Θεσσαλονίκη

Η υπόθεση του 39χρονου γυναικοκτόνου, που φέρεται να σκότωσε μαζί με τον φίλο του την 41χρονη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει ένα ιστορικό βίας και παράνομων πράξεων. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί τέσσερις φορές για ενδοοικογενειακή βία, απειλές, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Τα θύματα του, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του, είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του στην αστυνομία, και ο 39χρονος είχε ήδη εκδικαστεί για αυτές τις πράξεις.

Η αδελφή του 39χρονου κατήγγειλε επανειλημμένες επιθέσεις και απειλές κατά της ζωής της. Επίσης, η πρώην σύζυγος του, με την οποία είχε δύο παιδιά, είχε καταφύγει στην αστυνομία καταγγέλλοντας περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και απειλών.

Ο 39χρονος είχε αναζητηθεί για πολλές παραβάσεις και εγκλήματα, και η περίπτωση αυτή ρίχνει φως στο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας και της αδυναμίας του συστήματος να προστατεύσει τα θύματα από τους επαναλαμβανόμενους εκφοβισμούς και τη βία.

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Της κλείσαμε το στόμα και τα μάτια με ταινία – Με έδιωξε και τη μαχαίρωσε» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

Οι καταγγελίες από τα θύματα, οι πολλαπλές καταδίκες του δράστη, καθώς και η προηγούμενη συμπεριφορά του αποτελούν στοιχεία που αποκαλύπτουν την έκταση του προβλήματος και υποδεικνύουν την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας και επέμβασης σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Συγκεκριμένα ο 39χρονος «Άκης» είχε αμετάκλητα καταδιαστεί:

  1. Σε 2 έτη και 3 μήνες το 2021 για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.
  2. Σε δέκα εννέα μήνες το 2022 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
  3. Σε δεκατρείς μήνες το 2023 ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.
  4. Σε έξι μήνες το 2021 για ενδοοικογενειακή απειλή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ