Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον προπηλακισμό Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, για τον χθεσινό προπηλακισμό του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε ΕΔΩ), παρήγγειλε στον διευθύνοντα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να διερευνήσει αυτεπαγγέλτως εάν τελέστηκαν διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως είναι η διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίας ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης, κ.λπ.

Επιπλέον, η Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στον διευθύνοντα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να εποπτεύσει τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να την ενημερώσει σχετικά.

Η παραγγελία της Γεωργίας Αδειλινή έχει ως εξής:

«Χθες, 10/3/2024, ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον” στο κέντρο της πόλης όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ντοκiμαντέρ Θεσσαλονίκης, προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη και επιτιθέμενοι εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, τον οποίο και τραυμάτισαν. Εν όψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να μας ενημερώσετε σχετικώς».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.