Ο Μητσοτάκης κοιτάζει (ακρο)δεξιά

Πολλάκις τίθεται το ερώτημα κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να ανησυχούν για την ακροδεξιά παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία εκπροσωπείται από τρία συγκεκριμένα κόμματα: την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά με το νομοσχέδιο περί ισότητας στο γάμο, καθώς και οι δηλώσεις από βουλευτές αυτών των κομμάτων, διαφωτίζουν το τοπίο απαντώντας με ένα κατηγορηματικό «όχι».

Η αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή για το εν λόγω νομοσχέδιο αποκαλύπτει γιατί η υπερδεξιά και η ακροδεξιά σκηνή στην Ελλάδα δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή πολιτική δύναμη. Η συζήτηση μεταξύ των τριών κομμάτων, χρησιμοποιώντας αναφορές από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καταλήγει να επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητα και την ασυνέπεια των προτάσεων τους.

Η απόπειρα να διαμορφωθεί ένα μέτωπο για κοινή πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας είναι ενδεικτική της έλλειψης συνοχής και συνεργασίας, ενώ η επικριτική στάση περί ιστορικών ανακριβειών σε δημοφιλείς σειρές όπως το Netflix, δείχνει μια απομόνωση από τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Πρέπει να ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για την απήχηση τριών ακροδεξιών κομμάτων που έχουν ανταγωνισμό ακόμα και στο ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για να κατατεθεί μια ονομαστική ψηφοφορία και αν οι υπογραφές κάτω από αυτή βρίσκονται σε λευκό χαρτί ή σε χαρτί με το λογότυπο κόμματος;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις