Οι επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν επιβεβαιώνουν πόσο λάθος είναι ο Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει τις “επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν” σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις ενέργειες της σχετικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, μόλις 24 ώρες μετά την ειδοποίηση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ προς το Κογκρέσο για την πώληση F16, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για πιο ενεργητική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αντί για την επαναπαύση στη Διακήρυξη των Αθηνών».

Η ανακοίνωση συνεχίζει υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει εδώ και καιρό την ανάγκη για μια συνεκτική εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας, προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή στην ένταση και τις προκλήσεις».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει εάν οι ΗΠΑ έχουν τεθεί όροι στην Τουρκία σχετικά με το πρόγραμμα πώλησης και εκσυγχρονισμού F16, καθώς οι δηλώσεις των Αμερικανών Προέδρων των Επιτροπών της Γερουσίας και του Κογκρέσου δεν περιέχουν αναφορές σε τέτοιους όρους, ενδεχομένως ενθαρρύνοντας τον Τούρκο Πρόεδρο.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....