Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στον Βορίδη: «Γνωστές οι απόψεις του – Καμία αντισυνταγματικότητα του νόμου»

Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών, τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η οικονομική πολιτική βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά στην ισότητα του γάμου, ο κ. Κοντογεώργης επικαλέσθηκε αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή «κυριαρχεί η συνείδηση του κάθε βουλευτή στο θέμα αυτό. Σχεδόν σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διιστάμενες απόψεις ή αποχρώσεις, όπως και μέσα στην κυβέρνηση βέβαια», πρόσθεσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «εμάς μας ενδιαφέρει η υπερψήφιση του νομοσχεδίου, όμως ο δρόμος της αποχής είναι μια επιλογή».

Επιπλέον, «δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου και σε αυτό συγκλίνουν, νομίζω, όλες οι απόψεις των συνταγματολόγων μας».

Όσον αφορά σε όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε ότι είναι «γνωστές οι απόψεις του κ. Βορίδη, έχει μια συγκεκριμένη νομική θεώρηση και κατασκευή γύρω από το πλαίσιο, την οικογένεια, πώς λειτουργεί ο αστικός κώδικας. Δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα, έχει γίνει μια συστηματική δουλειά για αρκετούς μήνες στο θέμα αυτό. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα», κατέληξε. Όπως επίσης και για τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα θέματα αυτά, απάντησε πως είναι είναι γνωστές.

«Εντολή το 41%»

Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε πως, «το 41% ήταν μια εντολή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να προχωρήσουν γρήγορα σε αυτά που έχουμε να κάνουμε, και να χρησιμοποιούμε την εντολή αυτή με μετριοπάθεια και σεμνότητα».

Και, για το οικονομικό πλαίσιο, τέλος, «με τις αυξήσεις που δόθηκαν στο δημόσιο τομέα μετά από 14 χρόνια αλλά και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με το ξεπάγωμα των τριετιών και άλλες δράσεις», η κυβέρνηση πέτυχε να ενισχύσει «με σταθερό και μόνιμο τρόπο το εισόδημα».

Συγχρόνως, «έχουμε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και όσο μας επιτρέπει το δημοσιονομικό περιβάλλον – γιατί δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος – ενισχύουμε με τον τρόπο που πρέπει, συστηματικά και στοχευμένα εκεί που υπάρχουν μεγαλύτερες ανισότητες, αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση». Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «η διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι βασικό συστατικό για να αντιμετωπισθούν οι συνθήκες αυτές».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ