Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη: Πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε συναγερμό λόγω πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε χριστιανικούς ναούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, μια ισλαμιστική οργάνωση σχεδιάζει επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα Χριστούγεννα.

Οι πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν ναούς στην Κολονία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη, σύμφωνα με πηγές. Στην Κολονία, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχους στον καθεδρικό ναό λόγω πληροφοριών για πιθανή απειλή προ της Πρωτοχρονιάς.

Οι αρχές ενημέρωσαν ότι όλοι οι επισκέπτες θα υποβληθούν σε έλεγχο πριν εισέλθουν, προτείνοντας στους πιστούς να φτάσουν νωρίς και να αποφεύγουν τη μεταφορά τσαντών.

Στην ανατολική Γαλλία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε πέντε συλλήψεις σχετικά με τρομοκρατικά σχέδια. Κατά τη διάρκεια των εορτών, οι αστυνομικές αρχές είναι ιδιαίτερα επαγρυπνημένες σε διαδηλώσεις και θρησκευτικά κτήρια, σύμφωνα με προειδοποιήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων