Συνεχίζονται αδιάκοπα οι συγκρούσεις στη Γάζα

Δύσκολη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς πάνω από διακόσιοι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους εντός των τελευταίων 24 ωρών, λόγω των συνεχών βομβαρδιστικών επιθέσεων και των εδαφικών επιχειρήσεων από τον ισραηλινό στρατό. Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια για τον παλαιστινιακό πληθυσμό, δεν εκδηλώθηκε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή της Τζαμπάλια, εντοπίστηκαν τα πτώματα δεκάδων αμάχων, ορισμένοι εκ των οποίων υποστήριξαν ότι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια εδαφικής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού. Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο δεκατριών στρατιωτικών του σε μάχες με την Χαμάς, αυξάνοντας τον αριθμό των ισραηλινών στρατιωτικών που έχουν χάσει τη ζωή τους στις χερσαίες επιχειρήσεις από τις 27 Οκτωβρίου σε 154.

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά την επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, και ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε ανησυχητικούς αριθμούς. Σε ένα εντελώς ανείπωτο γεγονός, πάνω από 20.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις εδαφικές επιχειρήσεις.

Στη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου συζήτησαν την κρίσιμη ανάγκη προστασίας του άμαχου πληθυσμού, ενώ ο τελευταίος τόνισε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ