Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Qatargate: Αποκαλύψεις στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica

  Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate.

  Τι προτείνει η Μέτσολα για τους ευρωβουλευτές μετά τη λήξη της θητείας τους
  «Θεωρώ σημαντικό να εισαχθεί ένα σύστημα βάσει του οποίου οι ευρωβουλευτές, μετά τη λήξη της θητείας τους, να μην μπορούν αμέσως να αρχίζουν να κάνουν “λόμπινγκ”. Πρέπει να υπάρξει μια διαπραγμάτευση, αρχίζοντας από τη χρονική διάρκεια της απαγόρευσης αυτής», τόνισε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

  «Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα προκύψουν εφαρμόσιμες και γρήγορες κυρώσεις, διότι οι κυρώσεις είναι το πραγματικό αποτρεπτικό στοιχείο», πρόσθεσε. Εξήγησε, επίσης, πως οι ήδη υπάρχουσες κυρώσεις προβλέπουν τη δυνατότητα να σταματήσει η καταβολή του μισθού, ενώ τώρα «δύο ευρωομάδες ζήτησαν να γίνει περαιτέρω βήμα, με το πάγωμα της σύνταξης». Η πρότασή τους προβλέπει, όπως εξήγησε η Μέτσολα, ότι «όποιος καταδικάζεται σε ποινή μεγαλύτερη των δύο ετών θα χάνει τη σύνταξή του». Θα πρέπει όμως «να εξακριβωθεί αν, από νομικής πλευράς, η πρόταση είναι εφαρμόσιμη».

  Τι εξέπληξε την πρόεδρο του ΕΚ σε σχέση με το Qatargate
  «Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο δεν είναι ότι μια τρίτη χώρα προσπάθησε να ασκήσει επιρροή, αλλά το ότι μια ΜΚΟ -μια λεγόμενη ΜΚΟ η οποία ασχολείται με ανθρώπινα δικαιώματα- χρησιμοποιήθηκε από ένα αυταρχικό καθεστώς για να διαφθείρει», δήλωσε στη La Repubblica η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Σε ερώτηση της εφημερίδας αν είχε κάποιες υποψίες, η Ρομπέρτα Μέτσολα απάντησε:

  «Υποψίες όχι. Κατάλαβα όμως ότι συνέβαινε κάτι το διαφορετικό όταν έγινε η ψηφοφορία στην επιτροπή αυτή. Οι έρευνες έφτασαν πιθανόν στο Κατάρ, με την αρχική σκέψη ότι τα νήματα θα μπορούσαν να τα κινούν η Ρωσία και η Κίνα. Ανησυχούμε πάντα για τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση τα κατάφεραν».

  Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί ότι «με τη στερνή αυτή γνώση θα μπορούσαμε να έχουμε αναρωτηθεί τι συνέβαινε στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να την είχαμε πιθανόν εμπιστευθεί λιγότερο».

  Μέτσολα για επέκταση της έρευνας: Είμαι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
  Σε σχέση με τη διαδικασία άρσης της ασυλίας των Ρομπέρτο Κοτσολίνο και Μάρκ Ταραμπελά, εξήγησε ότι «η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί ενενήντα ημέρες, αλλά αποφασίστηκε η συντόμευσή της κατά τριάντα ημέρες». «Δεν φοβάμαι τυχόν επέκταση της έρευνας, αλλά είμαι ρεαλίστρια. Είμαι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, αλλά δεν περιμένω τίποτα. Δεν μπορούμε να είμαστε “αθώοι” και να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ πια στο μέλλον», κατέληξε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ