Γιατί «ήχησε συναγερμός» στο Μέγαρο Μαξίμου από την δημοσκόπηση της Opinion Poll

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll στο Action24 χτύπησε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει μόλις το 27,1%, κάτω δηλαδή από το ψυχολογικό όριο του 30% και κάτω από το 33% που πήρε στις προηγούμενες εκλογές.

Αν και το 21% των αναποφάσιστων στην εκτίμηση ψήφου να της δίνει το 34,3%, ωστόσο κανείς δεν ξέρει από τώρα και μέχρι τον Ιούνιο αν αυτοί οι αναποφάσιστοι θα κατανεμηθούν αναλογικά στη Νέα Δημοκρατία ή αν θα θελήσουν να δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας στο κυβερνών κόμμα, καθώς το μεγάλο ποσοστό των απωλειών της Νέας Δημοκρατίας δεν πάει σε άλλα κόμματα αλλά στους αναποφάσιστους προς το παρόν.

Το δεύτερο «χαστούκι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το κριτήριο ψήφου για τις ευρωεκλογές. Το 70% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση τις εξελίξεις και τα προβλήματα στη χώρα και μόλις το 13% τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Και αυτό το 70% στέλνει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η ψήφος του θα είναι για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα θετικά και αρνητικά, άρα είναι πολύ πιθανό να είναι και ψήφος διαμαρτυρίας.

Κι αν περάσει κανείς στο επόμενο εύρημα, που αφορά το ότι απασχολεί περισσότερο τους πολίτες, για ακόμη μια φορά θα δει ότι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις είναι στην πρώτη θέση με 59,6%, ενώ η οικονομία και ανάπτυξη δεύτερη με 31,3% και η εγκληματικότητα στην τρίτη θέση με 22,9%.

Όσο δεν υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση τόσο της ακρίβειας όσο και της εγκληματικότητας, αυξάνουν οι πιθανότητες η ψήφος των αναποφάσιστων να μην κινηθεί προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά να λειτουργήσει ως τιμωρητική ψήφος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...