Οι παρασκηνιακές διεργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς στον ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλω να δημιουργήσω ένα μονοπάτι για το ελληνικό όνειρο», τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και εξηγεί: «Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν»,

Επιπλέον αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες»:

-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.

Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.

-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.

-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».

Παράλληλα, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μάλλον για μετά τις ευρωεκλογές, χωρίς πάντως να αποκλείεται νέα σύρραξη σήμερα, με κίνδυνο την οριστική ρήξη, μετατίθεται η σύγκρουση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη και ενώ οι παρασκηνιακές διεργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς.

Η απαξιωτική, όπως λένε, συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη που έχει εξαγριώσει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζεται με συνεχείς αιφνιδιασμούς, που οδηγούν στην ερμηνεία ότι δεν υπολογίζει τα κορυφαία στελέχη που συγκροτούν τα όργανα. Έτσι εκλήφθηκε και χθες η μη συμμετοχή του στην συνεδρίαση (αν συμμετείχε αυτό θα γινόταν διαδικτυακά, καθώς βρισκόταν στο Λονδίνο) και κυρίως με η επιστολή του στα μέλη του οργάνου που εξηγούσε τους λόγους της απουσίας του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ