Αυτή είναι η νέα ρύθμιση για την Golden Visa

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για το πρόγραμμα της Golden Visa, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός για την Golden Visa, σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη το όριο επένδυσης θα είναι τα 800.000 ευρώ. Μιλώντας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις υπενθύμισε πως μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών θεσμοθέτησε μέτρα προκειμένου να μπει μία τάξη στον τομέα αυτό (όπως η υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ και η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας για όποιον διαθέτει από τρία ακίνητα και πάνω). «Παρακολουθούμε το θέμα. Θα αφήσουμε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το πράγμα το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο θα το συζητήσουμε ξανά με τους αρμόδιους φορείς και θα επανέλθουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Χρονιά ρεκόρ αποτελεί το 2023 για τον ελληνικό τουρισμό, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να αναφέρει σε ομιλία του, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πως «είχαμε σχεδόν 21 δισ. ευρώ εισπράξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, και σχεδόν 33.000.000 επισκέψεις. Μιλάμε για 3-3,5 Ελλάδες (σε πληθυσμό) επισκέφτηκαν την πατρίδα μας». Όπως σημείωσε, «η Θεσσαλονίκη αποτελεί μέρος της ανάπτυξης της χώρας. Αυτή την ώρα η Ελλάδα έχει πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Άρα, όταν ανεβαίνει η χώρα, προφανώς ανεβαίνει και η Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε έμφαση σε δύο κατακτήσεις της Θεσσαλονίκης: το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το λιμάνι. «Θυμόμαστε πώς ήταν το αεροδρόμιο παλαιότερα. Ηδη από το 2008, όταν ήμουν υπουργός Μεταφορών, ξεκίνησε η ιδέα για τις παραχωρήσεις και βλέπετε πού έχουμε φτάσει σήμερα. Τα περιφερειακά αεροδρόμια από “τσαντίρια” έχουν γίνει “κούκλες” και αυτό ισχύει και στη Θεσσαλονίκη. Όπου είχαμε και την πολύ σημαντική επέκταση του αεροσταθμού, αύξηση των πτήσεων, το μερίδιο των διεθνών πτήσεων είναι μεγαλύτερο από 62% το 2017, έφτασε το 68% το 2023, οι επιβάτες αυξήθηκαν από 6.250.000 (2017) σε 7.030.000 (2023). Μάλιστα, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει βραβευτεί δύο φορές ως ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη αεροδρόμια που έχουν επιβάτες ανάμεσα στα 5 και 15.000.000 ετησίως». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο λιμάνι υπογράμμισε πως πλέον έχει ένα εξαιρετικό management και γίνονται περισσότερες επενδύσεις (π.χ. 6ος προβλήτας), ενώ έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών κατά 52%, το προσωπικό κατά 57% και έχει γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην κρουαζιέρα (πέντε αφίξεις το 2018, 23 αφίξεις το 2023).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...