«Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση…» – Αποκάλυψη «βόμβα» για το έγκλημα στα Τέμπη

Σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας εκφράζει την άποψη ότι το δυστύχημα στα Τέμπη θα είχε αποφευχθεί αν είχε λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση, η οποία είχε σταματήσει να λειτουργεί το 2019 στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, η τηλεδιοίκηση θα είχε ενεργοποιήσει αυτόματα το σύστημα πέδησης και θα ακινητοποιούσε τους συρμούς, αποτρέποντας έτσι το δυστύχημα.

Ωστόσο, επισημαίνει επίσης ότι παρά τη σημασία της τηλεδιοίκησης, παίζει εξίσου καθοριστικό ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας. Αναγνωρίζει ότι ο σταθμάρχης δεν ήταν κατάλληλος για τη θέση, καθώς η επιλογή του δεν έγινε με βάση αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης, επισημαίνοντας έλλειψη ασφαλιστικών δικλείδων σε κάθε σταθμό, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού της Λάρισας στα Τέμπη, όπου κατα το παρελθόν υπηρετούσαν δύο σταθμάρχες και ένας επιθεωρητής.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Κυνική ομολογία του Προέδρου του ΟΣΕ: Έτσι πάνε να «κουκουλώσουν» το έγκλημα στα Τέμπη

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της εξεταστικής επιτροπής και να ενισχύσει τον διάλογο για τις πολιτικές ευθύνες σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.