Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Ξεκινά η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ήδη αρχίσει την επεξεργασία τροπολογίας, η οποία θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την εισήγηση της αρμόδιας υπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, προς το υπουργικό συμβούλιο.

Σκοπός είναι οι διαβουλεύσεις να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε ο νέος κατώτατος μισθός να εφαρμοστεί από την τρέχουσα χρονιά, και συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Διαδικασία Ορισμού του Κατώτατου Μισθού

Η διαδικασία περιλαμβάνει την αποστολή εγγράφων προσκλήσεων προς επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για την αξιολόγηση του ισχύοντος κατώτατου μισθού, και τη σύνταξη εκθέσεων από αυτούς. Στη συνέχεια, οι προτάσεις και τα δεδομένα θα διαβιβαστούν στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη του τελικού πορίσματος.

Προοπτικές Αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ανεβάσει τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Τον Απρίλιο του 2023, ο κατώτατος μισθός έφτασε τα 780 ευρώ, ενώ ο καθορισμός του κατώτατου ημερομισθίου επίσης προσδοκάται να αυξηθεί.

Προσδοκίες και Οφέλη για τους Εργαζόμενους

Το «ξεπάγωμα» των τριετιών και η επαναφορά του επιδόματος προϋπηρεσίας από την 1η Ιανουαρίου 2024, συνιστούν επιπλέον βήματα προς την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην επιτάχυνση της μισθολογικής τους εξέλιξης.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....