Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού τα φετινά Χριστούγεννα

Παρατηρείται μεγάλη αύξηση περιστατικών κορωνοϊού τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ. Κατά την έκθεση, εντοπίστηκαν 101 περιστατικά της υπο-παραλλαγής JN.1, λίγες ημέρες μετά την κατάταξή της ως “ενδιαφέροντος” από τον ΠΟΥ.

Η υπο-παραλλαγή JN.1 αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των γενεαλογικών γραμμών BA.2.86, και παρουσιάζει ταχεία εξάπλωση. Παρόλο που ο ΠΟΥ αξιολογεί τον πρόσθετο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ως χαμηλό σε παγκόσμιο επίπεδο, προβλέπεται αύξηση των μολύνσεων κορωνοϊού, ιδίως σε χώρες σε χειμερινή περίοδο.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, με σχεδόν 1.300 ασθενείς νοσηλευόμενους και άνω των 200 εισαγωγών καθημερινά. Οι σκληροί δείκτες, όπως οι διασωληνωμένοι ασθενείς, επίσης σημειώνουν αύξηση, ενώ οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά χαμηλότερους από την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Επιπλέον, οι ιοί της γρίπης επιδεινώνουν την κατάσταση, με σοβαρά κρούσματα και θάνατο από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη. Η επίδραση της υπο-παραλλαγής JN.1 παρακολουθείται, ενώ η παγκόσμια ανοσία και ο εμβολιασμός καλύπτουν εν μέρει τη νέα υπο-παραλλαγή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.