Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Φωτιά» βάζει ο Μπάιντεν στην ανατολική Ευρώπη: Στέλνει χιλιάδες αντιαρματικούς πυραύλους και UAV στην Ουκρανία (vid)

  Νέα φωτιά βάζουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη, με τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα στείλει στην Ουκρανία χιλιάδες αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους προκειμένου να σταματήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

  Η κίνηση αυτή του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αιματηρών συγκρούσεων στην Ουκρανία καθώς οι ρωσικές δυνάμεις θα αυξήσουν την ένταση των επιθέσεών τους.

  Ο  Αμερικανός πρόεδρος μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι η πίεση στο Κρεμλίνο θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.

  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

  «Μετά το αίτημα» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο — μέσω τηλεδιάσκεψης – “βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

  Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σταματούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης UAV στο Κίεβο.

  Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα περιλαμβάνει 9.000 αντιαρματικούς πυραύλους και τα περισσότερα από τα αμυντικά όπλα που έχουν ήδη προσφέρει οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων Javelin και αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger. Έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει  ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

  Αναφερόμενος στο νέο πακέτο βοήθειας ο Μπάιντεν δήλωσε τα εξής: «Το νέο πακέτο πρόκειται να προσφέρει άνευ προηγουμένου βοήθεια στην Ουκρανία. Περιλαμβάνει 800 αντιαεροπορικά συστήματα για να διασφαλιστεί ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο του».

  Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι η βοήθεια θα περιλαμβάνει επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη, «κάτι που καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να στείλουμε τα απαραίτητα συστήματα για την άμυνα της Ουκρανίας».

  «Οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα συνεχίσουν να περέχουν βοήθεια και οπλικά συστήματα στους Ουκρανούς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ χαρακτήρισε «παθιασμένη» την ομιλία Ζελένσκι στοι Κογκρέσο.

  Έκκληση από Ζαλένσκι στις ΗΠΑ για Γ΄ΠΠ

  Ο Ζελένσκι προέτρεψε, όπως συνηθίζει νωρίτερα, το Κογκρέσο για ένα Γ΄ΠΠ λέγοντας ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τη χώρα του από την «εισβολή» της Ρωσίας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας ακόμη έκκλησης για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ