Ο Ανδρέας Παπανδρέου απαντά στους κομμουνιστοφάγους επιγόνους των δοσίλογων από το μακρινό 1982 (vid)

0
77

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βγήκε από τις τρύπες του ολόκληρος ο ακροδεξιός και δοσιλογικός εσμός και το φασιστοχαφιεδότσουρμο παρέα με τους επίγονους των ταγματασφαλιτών για να προσβάλουν την Εθνική Αντίσταση και τη μνήμη των αγωνιστών της, τους Έλληνες κομμουνιστές, τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού και εκείνους που έπεσαν θύματα του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς. Με αιχμή του δόρατος το ακροδεξιό Πρώτο Θέμα του κομιστή και τη ΝΔ που έχει γίνει έρμαιο των ακροδεξιών, οι επίγονοι των συνεργατών των Ναζί θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία εξισώνοντας τον κομμουνισμό με τον ναζισμό. Θέλουν να απολογηθούν για τους πολιτικούς τους προγόνους, τους συνεργάτες των ναζί, και αλαλάζουν βιάζοντας την ιστορία. 

Μαζί και η γερμανόφιλη διαπλοκή με τα δουλικά της επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία όταν είναι γνωστό ότι το ΕΑΜ αποτέλεσε μαζί με τον ΕΛΑΣ την ραχοκοκαλιά της Εθνικής Αντίστασης. Από κοντά, στο ντελίριο “κομμουνιστοφοβίας” και “σταλινοφοβίας” και κάποια κρυφοακροδεξιά στοιχεία που βρίσκονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Το PERIODISTA.GR παρουσιάζει την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία με τις αναφορές στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ και στην ΕΠΟΝ και στους αγώνες των Ελλήνων κομμουνιστών. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here