Συνεχίζονται οι «παρτίδες» Τουρκίας – Λιβύης: Στην Λιβύη ο Ακάρ με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Το λάθος της Ελλάδας

Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται τώρα μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν στην Λιβύη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κάθε φορά που ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επισκέπτεται κάποια ξένη χώρα, ακολουθεί στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας. Το ίδιο είχε γίνει όταν ο Φιντάν είχε επισκεφθεί το Ιράκ πριν από λίγους μήνες, για να ακολουθήσουν συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με στόχο τους Κούρδους του ιρακινό Κουρδιστάν.

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι γίνονται δεκτοί από την – έστω και μεταβατική – κυβέρνηση της Λιβύης, φανερώνει πως αγνοούν παντελώς τις ελληνικές θέσεις αλλά και τις ευρωπαϊκές, καθώς η απαίτηση για πλήρη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας είναι πανευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική. Επιβεβαιώνεται επίσης και το ολέθριο λάθος της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λιβύη, μία πραγματικά αψυχολόγητη ενέργεια που δυστυχώς έγινε επειδή το ήθελαν κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα.

Το λάθος της Ελλάδας να αφήνει την Λιβύη στα χέρια της Τουρκίας συνιστά σοβαρό εθνικό κίνδυνο. Διότι η τουρκική στρατιωτική επέλαση στα νότια της χώρας μας ολοκληρώνει την κυκλωτική κίνηση κατά της Ελλάδας. Διότι η Ελλάδα είναι ο στόχος. Δεν είναι ούτε η Μάλτα, ούτε η Ιταλία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ