Προκλητική δήλωση Κωνσταντίνου Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαι ναζί και φασίστας, απαγορεύεται;»

Σε μια προκλητική δήλωση και μάλιστα κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής προχώρησε σήμερα (6/7) ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ως γνωστόν, ο πατέρας του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη είναι συνήγορος του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης θέλησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αλλά και ειδικά του πελάτη του, Γιάννη Λαγό.

«Εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Εξυβρίστηκε ως φασίστας και για μένα δεν είναι ύβρις. Όσο περισσότερο βλέπω τους δημοκράτες τόσο γίνομαι περισσότερο φασίστας», είπε μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το in.gr.

«Με την αίτηση αναστολής ζητάμε και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης γιατί δεν δικάζονται ιδέες. Κομμουνιστές και μπολσεβίκοι διαδήλωσαν απ’ έξω», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ