Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτός της λίστας με 400 πλουσιότερους Αμερικανούς

Για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατατάσσεται στη λίστα του «Forbes» μεταξύ των 400 πλουσιότερων Αμερικανών. Αν και η περιουσία του Τραμπ υπολογίζεται σε 2,5 δισ. Δολάρια (2,16 δισ. Ευρώ), όπως πέρυσι, του λείπουν 400 εκατομμύρια δολάρια για να μπει στους «400», ανέφερε το επιχειρηματικό περιοδικό. «Μετά την 339η θέση το 2020, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ εφέτος δεν ήταν πλέον αρκετή για τους 400 πρώτους. Από την αρχή της πανδημίας, η περιουσία του μεγιστάνα στο real estate μειώθηκε κατά περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια, η οποία οφείλεται κυρίως στη στασιμότητα της αξίας των ακινήτων σε μητροπολιτικές περιοχές», τονίζει το Forbes.

O Τραμπ ήταν μέλος του «πιο περιζήτητου κλαμπ του έθνους» από το 1996 (στον αριθμό 368 εκείνη την εποχή). Από το 1997 έως το 2016 – τη χρονιά που εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τραμπ φιγουράριζε μεταξύ των πρώτων 200 της λίστας.

Όσον αφορά τον προσωπικό του πλούτο, ο τέως Πρόεδρος δεν αστειεύεται. Το 2015 ,κατέθεσε μήνυση μάλιστα εναντίον δημοσιογράφου που «μείωσε» τον πλούτο του.

Η πτώση του Τραμπ ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε η περιουσιακή του κατάσταση συνέχισε να υποχωρεί στη λίστα των «400» – μέχρι που τώρα εξαφανίστηκε εντελώς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Τραμπ ήταν πλουσιότερος το 2015, όταν το «Forbes» αποτίμησε την περιουσία του στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το επόμενο έτος ήταν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από το 2017 έως το 2019 ήταν ακόμα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας, ο Τραμπ παρέδωσε τη διαχείριση του εταιρικού του ομίλου ,στους γιους του. Οι εταιρείες παρέμειναν πάντως στην κατοχή του. Ο Τραμπ έλεγε ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της θητείας του ότι η προεδρία θα του στοιχίσει δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επικριτές τον κατηγόρησαν πάντως ότι κέρδισε από την προεδρία. Για παράδειγμα, ο Τραμπ ως πρόεδρος κατηγορήθηκε ότι πραγματοποίησε εκδηλώσεις στην ιδιοκτησία του , τα έξοδα των οποίων- σύμφωνα με δημοσιεύματα – χρεώθηκαν στην κυβέρνηση ή το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ