Οι αριθμοί της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν (vid)

Η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα αναφέρει αριθμούς θανάτων που καθένας τους αφορά μια ανθρώπινη ζωή…Ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε συγκεκριμένα σ΄ όσα η μελέτη αναφέρει. Η παράθεση των στοιχείων προκαλεί εύλογα ερωτήματα…

Σύμφωνα με τη μελέτη Λύτρα/Τσιόδρα:

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020, μέχρι τις 6 Μαΐου του 2021, διασωληνώθηκαν 6280 ασθενείς και από αυτούς πέθαναν οι 3988. Εξετάζοντας τις περιφερειακές ανισότητες, την διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, την έλλειψη προσωπικού κλπ, η μελέτη αποδεικνύει ότι 1530 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Επιπλέον, όσοι ήταν διασωληνωμένοι, εκτός ΜΕΘ, είχαν 87% θνητότητα και όσοι ήταν εντός 60%, ποσοστό που είναι επίσης πολύ υψηλό και το οποίο προκύπτει από την ιδιαίτερα υψηλή θνητότητα των ΜΕΘ των νοσοκομείων της επαρχίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Π.Πολάκης η μελέτη Λύτρα/Τσιόδρα δεν μας λέει ότι:

Από 1η Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι τις 6 Μαΐου του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στη χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από covid. Αν από αυτούς αφαιρέσουμε τους 3988 που πέθαναν διασωληνωμένοι, μένουν 6.588 ασθενείς. Που πέθαναν αυτοί;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο κ. Τζανετής, πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ, 1800 πέθαναν στα σπίτια τους, 800 φτάνοντας στα ΤΕΠ και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική covid.

Το βίντεο με την ομιλία Πολάκη:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ