Μπλακ άουτ 2 μηνών: Το μέτρο που παίρνει η Γερμανία για τα αυτοκίνητα δείχνει τι έρχεται τους επόμενους μήνες

Η ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δοκιμάζει σκληρά τη Γερμανία της οποίας το δίκτυο ηλεκτροδότησης βρίσκεται υπό απειλή.

Η ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία, ελέω του πολέμου με την Ουκρανία, έχει στρέψει πολλούς καταναλωτές στην ισχυρότερη οικονομικά χώρα της Ευρώπης σε νέους τρόπους για να θερμάνουν τα σπίτια τους υιοθετώντας μεταξύ άλλων αντλίες θερμότητας και κλιματιστικά.

Οι αλλαγές στο ενεργειακό τοπίο στη Γερμανία φέρνουν μαζί τους και αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο της χώρας, ένα από τα πλέον αξιόπιστα παγκοσμίως. Το δίκτυο ενδέχεται να «λυγίσει» υπό το βάρος της αυξημένης ζήτησης, με τα black out να αποτελούν ένα υπαρκτό, αλλά προς το παρόν, μακρινό σενάριο.

Πλέον υπάρχουν ανησυχίες για μπλακ άουτ στη Γερμανία και η κυβέρνηση εξετάζει ένα αμφιλεγόμενο μέτρο για να προστατεύσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το μέτρο επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα οι ιθύνοντες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιορίζουν την ισχύ των οικιακών φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολύ πιο χαμηλά από τις μέγιστες δυνατότητες τους εκείνες τις ώρες της ημέρας που παρατηρείται υπερφόρτωση του δικτύου.

Από το παραπάνω ενδεχόμενο μέτρο ωστόσο εξαιρούνται οι δημόσιοι φορτιστές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις, ενώ φημολογείται ότι ο χρήστης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν θα λαμβάνει κάποια προειδοποίηση, όταν θα γίνεται ο περιορισμός στην ισχύ του οικιακού φορτιστή του, για τουλάχιστον δύο ώρες.

Στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από 50.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι οικιακοί είναι δεκάδες χιλιάδες. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αποκλείεται να βρει προσοδοφόρο έδαφος και σε άλλες χώρες προκειμένου να μην επηρεαστούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ