Η Θράκη έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι των Τούρκων πρακτόρων

Το επεισόδιο με την κράτηση και την απέλαση του προέδρου των Ποντίων, ο οποίος μετέβαινε για την Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, έφερε στο φως μια σκοτεινή υπόθεση.

Η Άγκυρα έχει επαναφέρει τις «κόκκινες λίστες» με όσους θεωρεί ανεπιθύμητους, τους οποίους βαφτίζει «απειλή». Και φυσικά σύντομα θα δούμε στη λίστα αυτή και όσους «προσβάλλουν» τον Ερντογάν, καθώς στην Τουρκία θεωρείται μείζον αδίκημα η άσκηση κριτικής στο πρόσωπο του τούρκου Προέδρου…

Η Αθήνα για χρόνια είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Τουρκίας, επειδή είχε απαγορευθεί η είσοδος στην ελληνική επικράτεια μελών της μειονότητας που είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα και είχαν στρατολογηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και προσπαθούσαν να μπουν στη Θράκη για διατεταγμένη υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια η «ευαίσθητη» Ελληνική Πολιτεία έχει ανοίξει τα σύνορα και ουσιαστικά η Θράκη έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για κάθε τούρκο πράκτορα. Για κάθε πράκτορα που πηγαινοέρχεται από την Άγκυρα και προωθεί απροκάλυπτα αποσχιστικές τάσεις. Πράκτορες που καθοδηγούν, διακινώντας άφθονο χρήμα, όλα τα ακραία στοιχεία της μειονότητας, υπονομεύοντας κάθε πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία στοχεύει στην πραγματική και ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.

Η απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη πρέπει να σημάνει καμπανάκι στην Αθήνα. Και το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε όλους τους τούρκους πράκτορες που περιφέρονται στη Θράκη. Και όποιος τούρκος επίσημος ή ημιεπίσημος έρχεται στη Θράκη και προχωράει σε κινήσεις και κηρύγματα μίσους να απελαύνεται και να μπαίνει σε «κόκκινη λίστα». Θα είναι η στοιχειώδης αντίδραση όχι μόνο στην απέλαση του κ. Βαρυθυμιάδη αλλά και σε αυτό που απροκάλυπτα συμβαίνει, εδώ και καιρό, στη Θράκη…

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ