Η ανατριχιαστική πρόβλεψη του καθηγητή Παυλάκη για τις νέες μεταλλάξεις που νικούν τα εμβόλια

Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης προειδοποίσε πως η νοοτροπία που υπάρχει να τρέχουμε πίσω από την εξέλιξη του ιού, θα οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Παυλάκης ανέφερε πως η μετάλλαξη Ομικρον είναι λιγότερο επικίνδυνη από την Δέλτα, γεγονός που όχι μόνο δεν πρέπει να δημιουργεί κλίμα εφυσηχασμού, αλλά το αντίθετο. Συγκεκριμένα, το καινούργιο στέλεχος του κορωνοϊού έχει επικρατήσει σε πληθυσμούς, που δίνουν ήδη μάχη εδώ και δύο χρόνια με την πανδημία. Έτσι, όταν κορυφωθεί και σταματήσει το τσουνάμι της Ομικρον, οι κοινωνίες θα είναι εκτεθειμένες σε νέους κορωνοϊούς.

Μάλιστα, εάν υπολογιστεί η ραγδαία διασπορά της Ομικρον, οι καινούργιες μεταλλάξεις που θα προκύψουν θα νικούν τα εμβόλια, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε στο σημείο μηδέν. Τότε, σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε η πανδημία δεν θα σταματήσει ποτέ και απλά θα επανέρχεται, είτε θα σταματήσει, αλλά πολύ αργότερα, σε σχέση με άλλες χώρες.

«Αν κάποιος νοσήσει με Ομικρον κινδυνεύει αργότερα. Όπως ξέρουμε οι κορονοϊοί, οποιοδήποτε σχήμα κι αν έχουν, κάνουν ανοσία, η οποία φθίνει μετά από μερικούς μήνες. Το είδαμε με τους προηγούμενους κορονοϊούς, ότι αν δεν κάνετε την τρίτη δόση δεν είστε καθόλου προστατευμένοι από την Ομικρον. Το ίδιο θα γίνει και με τους επόμενους κορονοϊούς», είπε ο Γιώργος Παυλάκης στον ΣΚΑΙ.

«Με τέτοια τεράστια έκταση και με τέτοιο τσουνάμι που γίνεται παγκόσμια, θα βγουν κι άλλοι κορονοϊοί, τους οποίους δεν θα πιάνουν καθόλου τα εμβόλια. Έχουμε τα όπλα να τους αντιμετωπίσουμε, αλλά εάν κάνουμε αγώνα δρόμου -όπως κάνουμε αυτή την στιγμή- να αφήνουμε τον ιό ανεξέλεγκτο και μετά να προσπαθούμε να τον κυνηγήσουμε, δεν θα τελειώσουμε ποτέ, ή πολύ αργότερα», είπε ο κ. Παυλάκης.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ