Αποκαλύψεις – φωτιά από τη La Stampa Ο Πούτιν έριξε την κυβέρνηση Ντράγκι

Ρωσικές σκιές στην κυβερνητική κρίση της Ιταλίας βλέπει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, η οποία αποκαλύπτει απόπειρα της Μόσχας να αποσταθεροποιήσει την ιταλική κιβέρνηση με πιθανή εμπλοκή του κόμματος του Ματέο Σαλβίνι Λέγκα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η Λέγκα είχε επαφές στο παρελθόν με υψηλόβαθμους διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη. Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Σαλβίνι, Αντόνιο Καπουάνο, φέρεται να είχε επαφές με τον Όλεγκ Κοστιούκοφ, στέλεχος της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ιταλία, δύο μήνες πριν την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι.

Η La Stampa αναφέρεται σε στοιχεία και έγγραφα που, όπως γράφει, προέρχονται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες. Με την ευκαιρία των επαφών, υποστηρίζει ότι ο Ρώσος αξιωματούχος θα ρωτούσε εάν το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι ήταν πρόθυμο να αποσύρει την αντιπροσωπεία των υπουργών από την κυβέρνηση Ντράγκι για να την ρίξει.

Σχολιάζοντας το δημοσίσευμα ο Σαλβίνι έκανε λόγο για «ανοησίες». «Εργάστηκα για την ειρήνη, για να σταματήσω αυτόν τον καταραμένο πόλεμο. Φανταστείτε αν πάω να μιλήσω για υπουργούς και υφυπουργούς, μου φαίνεται η συνηθισμένη φαντασίωση στην οποία βρίσκεται ο Πούτιν, o φασισμός, o ρατσισμός, o ναζισμός, η κυριαρχία. Η κυβέρνηση Ντράγκι έπεσε λόγω της αντίθεσης των Πέντε Αστέρων στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από απόβλητα στη Ρώμη. Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από απόβλητα», είπε μιλώντας σε ραφιοφωνικό σταθμό.

Παράλληλα ο Σαλβίνι επανέλαβε τη δέσμευή του στη Δύση, αλλά δήλωσε ότι πρέπει να κάνουμε διάλογο με τον Πούτιν. Όπως είπε, το κόμμα του είναι φιλοευρωπαϊκό και υπέρ του ΝΑΤΟ, ωστόσο, αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε καλές σχέσεις με τον Πούτιν. «Η διεθνής πολιτική είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις», είπε, προσθέτοντας: «Ο πόλεμος αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και όποιος έκανε λάθος θα το πληρώσει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ