Ανοιχτό κρατά ο Πούτιν το «παράθυρο» επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας

Οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και οι ελληνορωσικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου του Βλάντιμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό ωστόσο που ξεχώρισε ήταν μία ευθεία ερώτηση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας σχετικά με το εάν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας.

«Είναι μία προκλητική ερώτηση. Η Ρωσία ακολουθεί μια φιλειρηνική πολιτική αλλά δικαιούται να εξασφαλίσει την ασφάλειά της. Δεν μπορεί να μη μας απασχολεί η προοπτική προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Εχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Ουκρανία θα αναπτύξει βάσεις εκεί εάν εισέλθει στο ΝΑΤΟ. Βασιζόμαστε ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν αυτή τη φορά» σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα έχει «μία θέση εγκράτειας» απέναντι στη Ρωσία ως μέλος του ΝΑΤΟ, αν και υποστήριξε πως η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ δεν εμπόδισε ποτέ την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο στις σχέσεις της Ρωσίας με αυτά τα δύο «μπλοκ».

O Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε μη αποδεκτή την προοπτική επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ