Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν…» – «Βόμβες» Τζανάκη για 3000 κρούσματα την ημέρα

  Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει και ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, κυρίως για εκείνους που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί και τους νέους που είναι τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα.

  Το 4ο κύμα που φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα «θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» είπε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί σήμερα και προειδοποίησε για την αύξηση κρουσμάτων και περιέγραψε την κατάσταση με τη φράση… «αν ήταν χειμώνας, θα επιβαλλόταν lockdown».

  Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης προειδοποίησε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν και μάλιστα σύντομα και θα φτάσουν ακόμη και τις 3.000.

  «Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουμε και τα 3.000. Το επιδημιολογικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε είναι τελείως διαφορετικό. Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει. Αν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν lockdown. Προσδοκούμε όμως ότι τα εμβόλια θα προστατέψουν το σύστημα υγείας από την πίεση».

  Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα αφορούν μικρές ηλικίες. «Δεν βλέπουμε πλέον κρούσματα σε ηλικίες άνω των 30. Τις τελευταίες μέρες μόνο βλέπουμε κάποια κρούσματα και σε 50αρηδες και 60αρηδες», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

  «Είναι πιθανό επίσης κάποιος νέος να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, ενώ αν φέρει τον ιό στο σπίτι, όσοι οικείοι του είναι ανεμβολίαστοι θα εκτεθούν στον ιό και θα νοσήσουν. Τότε θα γίνει ορατή η σοβαρότητα της μετάλλαξης Δέλτα», πρόσθεσε ο καθηγητής και επανέλαβε πως είναι αδιαμφισβήτητη η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, μαζί με κάποια άλλα στελέχη όπως αυτό που έρχεται από τη Ρωσία και τη Νιγηρία.

  Το πρόβλημα στην εμβολιαστική κάλυψη, όπως είπε, εντοπίζεται στους 50-65, που είναι και οι πιο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή. «Εκεί θα θέλαμε ένα καλύτερο ποσοστό όπως στην Κύπρο ή στην Πορτογαλία που στην συγκεκριμένη ηλικία αγγίζει το 100%», είπε ο Νίκος Τζανάκης.

  «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

  Ο καθηγητής επιπλέον τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα οποία αφορούν στο δημόσιο συμφέρον και στενούς κρατικούς φορείς όπως οι υγειονομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας και μετά σε εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς και σε μονάδες φροντίδας βρεφών και ηλικιωμένων. Σε ένα μεταγενέστερο στάδιο ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, έκρινε.

  Ο Νίκος Τζανάκης, μάλιστα, προέτρεψε την επιτροπή Εμβολιασμών να επιτρέψει σε όσους διστακτικούς οποιασδήποτε ηλικίας έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca και δεν επιθυμούν να κάνουν μια δεύτερη με το ίδιο εμβόλιο, να εμβολιαστούν με ένα διαφορετικό εμβόλιο mRNA.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ