Ο Άδωνις προκαλεί για όσους ανεμβολίαστους κατέβαλαν κανονικά τα πρόστιμα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, προανήγγειλε την κατάθεση άρθρου σε επικείμενο νομοσχέδιο για τη διαγραφή του προστίμου για τους ανεμβολίαστους για όποιον δεν το έχει πληρώσει, αποφεύγοντας να μιλήσει για όλους όσοι πλήρωσαν κανονικά το πρόστιμο, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Η στάση αυτή του Άδωνι προφανώς δημιουργεί μεγάλη αδικία και θα όφειλε να επιστρέψει το αντίτιμο του προστίμου που επέβαλε.

Όπως είπε ο Άδωνις, η απόφαση για επιστροφή του προστίμου δεν γίνεται επειδή η επιβολή του ήταν λάθος, αλλά επειδή δήθεν έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας. «Τείνουμε κλάδο ελαίας σε αυτούς τους ανθρώπους. Πλέον το εμβόλιο πρέπει να είναι ετήσιο. Στους 1.000 θανάτους φέτος από Covid εμβολιασμένοι με τελευταία δόση ήταν δύο άνθρωποι» υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης από βήματος της Ολομέλειας.

Η διαγραφή των προστίμων για όσους πολίτες άνω των 60 ετών επέλεξαν να μην εμβολιαστούν κατά την περίοδο της πανδημίας γίνεται όχι μόνο με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αλλά και με σαφείς προθέσεις εντυπωσιασμού, ενώ ακόμη και σήμερα ο υπουργός Υγείας «ξέχασε» να δώσει ακριβή αριθμό των πολιτών τους οποίους αφορά η εν λόγω εξαγγελία.

Σημειωτέον πως το 2022, όταν είχε επιβληθεί το πρόστιμο, ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει στη Βουλή πως «για τους άνω των 60 δίνεται η δυνατότητα από το υπουργείο Υγείας να αναστείλει το πρόστιμο και θα ανασταλεί και θα επανεξεταστεί συνολικά ό,τι μέτρο αποκλιμάκωσης υπάρχει, σε συζήτηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Θα υπάρξει και υπουργική απόφαση, γιατί λέμε ότι κάθε μέτρο πρέπει να έχει λογική».

Τόσο καιρό μετά το θέμα ακόμη δεν είχε λυθεί, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να επιμένει πως επίκειται άμεσα η κατάθεση του εν λόγω άρθρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ