Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Παγκόσμια ανησυχία: Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι – Η αντίδραση των αγορών

  Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές λίγη ώρα μετά την έναρξη της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία που διέταξε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Ψύχραιμη η αντίδραση της αγοράς ομολόγων

  Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων καθώς η Ε.Ε. ετοιμάζεται σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, να επιβάλει ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων στις εξαγωγές, εάν τα ρωσικά στρατεύματα μετακινηθούν πέρα από τις ουκρανικές περιοχές που βρίσκονται υπό την υποστήριξη των αυτονομιστών.

  Ψύχραιμη πάντως είναι και η αντίδραση της αγοράς χρήματος καθώς τα επιτόκια δεν κινήθηκαν ανοδικά. Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 79 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,62% από 2,57% χθες έναντι 0,24% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,38% από 2,31% που έκλεισε χθες.

  Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1312 δολ. από το επίπεδο των 1,1325 δολ. που άνοιξε η αγορά.

  Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1344 δολ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ