Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει ανασύσταση Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με Τουρκία, Ισραήλ, Μαγκρέμπ

  Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε το βρετανικό ενδιαφέρον για το σχέδιο που διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την συγκρότηση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία κατά την γνώμη του θα πρέπει να αντλήσει έμπνευση από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και να περιλάβει τις χώρες του Μάγρεμπ, την Τουρκία και το Ισραήλ.

  Σύμφωνα με το Hellas Journal ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη: «Αξίζει τον κόπο να την εξετάσουμε», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αφορά «την οικοδόμηση σχέσεων», παρά για την δημιουργία «νέων θεσμών», την στιγμή μάλιστα που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε το 2020 από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

  Επιβεβαίωσε μάλιστα, όπως είχε ανακοινώσει η Γαλλική Προεδρία, ότι διεκδικεί την «πατρότητα» της ιδέας, που την είχε σκεφτεί όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών (2016-2018).

  «Πιστεύω ότι η Τουρκία πρέπει να συμμετέχει, το Μάγρεμπ επίσης, πιστεύω ότι χοντρικά θα πρέπει να επανασυστήσουμε την Mare Nostrum της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας», είπε.

  Και επέμεινε στην «κρίσιμη» συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και στην Ουκρανία και το Ισραήλ. «Η βορειοαφρικανική ακτή είναι επίσης μία πολύ σημαντική ζώνη στην ευρωπαϊκή συζήτηση με την ευρεία έννοια».

  Σημείωση: Πόσο απομονωμένη τελικά είναι η Τουρκία;

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ