Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέα έρευνα που σοκάρει για τους ανεμβολίαστους

  Οι ανεμβολίαστοι θα μολύνονται ξανά από τον κορονοϊό κάθε 16 μήνες, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

  Το κίνδυνο οι ανεμβολίστοι πολίτες που έχουν μολυνθεί να κολλήσουν κορονοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώνουν με νέα έρευνα Αμερικανοί επιστήμονες.

  Συγκεκριμένα υπολογίστηκε ότι ένας ανεμβολίαστος έχει κίνδυνο 50% να μολυνθεί για δεύτερη φορά κατά μέσο όρο 16 έως 17 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη, εκτός αν εμβολιαστεί ή φοράει συστηματικά μάσκα προστασίας.

  Το ερευνητικό μοντέλο εκτιμά ότι ότι ο μέσος κίνδυνος επαναλοίμωξης αυξάνεται κατά περίπου 5% τέσσερις μήνες μετά την πρώτη μόλυνση, για να φθάσει το 50% μετά από 16 έως 17 μήνες, χωρίς να προσιορίζεται αν η απαναλοίμωξη μπορεί να είναι σοβαρή ή όχι καθώς εξαρτάται από το κάθε άτομο.

  Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέφρι Τάουνσεντ του Τμήματος Βιοστατιστικής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «The Lancet Microbe», σύμφωνα με το Nature εκτιμούν ότι οι επαναλοιμώξεις θα γίνονται ολοένα συχνότερες.

  Προειδοποίησαν ότι οι ανεμβολίαστοι μπορεί να κολλήσουν ξανά ακόμη και λίγους μήνες μετά την πρώτη φορά, γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούν, επειδή η φυσική ανοσία δεν τους προστατεύει για πολύ καιρό. Ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα σε βάθος χρόνου, για να γίνει γνωστό με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία έπειτα από μια λοίμωξη Covid-19.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ ορίζει ως επαναλοίμωξη μια επιβεβαιωμένη με τεστ λοίμωξη Covid-19 που συμβαίνει στον ίδιο άνθρωπο 90 μέρες ή περισσότερες μετά από μια προηγούμενη μόλυνση επιβεβαιωμένη επίσης με τεστ.

  Δείτε την επιστημονική δημοσίευση ΕΔΩ

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ