Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Η ΟΕΝΓΕ αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους γιατρούς που υπάρχουν αλλά δεν τους προσλαμβάνει

  Η επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύει το ΕΣΥ ακόμη και εν μέσω του τέταρτου και ισχυρότερου κύματος της πανδημίας καθώς εκτός όλων των άλλων «δεν υπάρχει λόγος για ένα πολυτελές σύστημα υγείας», γίνεται ξεκάθαρη μέρα με την ημέρα.

  Καθώς 7.000 περίπου υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας (δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό) και την ίδια ώρα η κυβέρνηση παλινωδεί σε σχέση με την οριακή ή όχι, όπως υποστηρίζει, κατάσταση του ΕΣΥ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απαντά στα όσα δήλωσε στις αρχές του μήνα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες και χώροι για άνοιγμα νέων ΜΕΘ δεν υπάρχουν γιατροί.

  Όπως τονίζει ο ΟΕΝΓΕ, «από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής Επιμελητών των ΥΠΕ, προκύπτει πως οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως Επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί» και αναφέρει ενδεικτικά ότι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Αθήνα για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για άλλη μία θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21.

  Παράλληλα, η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα του μη πολυτελούς συστήματος υγείας και των μη επιπλέον προσλήψεων, μετακινεί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναγκαστικά από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων γιατρός εντατικολόγος προς άλλο τμήμα εκτός ΜΕΘ, ενώ ήδη από την ίδια ΜΕΘ έχει μετακινηθεί άλλος ένας γιατρός προς άλλο νοσοκομείο.

  «Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τους στρουθοκαμηλισμούς και να υλοποιήσει επιτέλους το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων Επιμελητών στο ΕΣΥ, μόνο με έλεγχο των τυπικών τους προσόντων και για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις», τονίζει ΟΕΝΓΕ.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Από καταγγελίες συναδέλφων καταρρίπτεται πανηγυρικά το προπαγανδιστικό επιχείρημα πως δήθεν “δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει”.

  Χρειάστηκε η παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων μόνιμων γιατρών στην 1η ΥΠΕ, για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από 2 ολόκληρα χρόνια και η οποία διακόπηκε με άνωθεν εντολές στο στάδιο της προφορικής συνέντευξης.

  Από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής Επιμελητών των ΥΠΕ, προκύπτει πως οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως Επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (πχ ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21).

  Από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων μετακινείται αναγκαστικά γιατρός εντατικολόγος προς άλλο τμήμα εκτός ΜΕΘ, ενώ ήδη από την ίδια ΜΕΘ έχει μετακινηθεί άλλος ένας γιατρός προς άλλο νοσοκομείο.

  Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τους στρουθοκαμηλισμούς και να υλοποιήσει επιτέλους το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων Επιμελητών στο ΕΣΥ, μόνο με έλεγχο των τυπικών τους προσόντων και για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ