Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η ΕΕ σκύβει το κεφάλι και πάλι στον Ερντογάν και δεν τολμά να ξεστομίσει τίποτα ιδιαιτέρως επικριτικό

  «Βαθιά ανησυχία» για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε στον Ταγίπ Ερντογάν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Για μια ακόμη φορά η ΕΕ σκύβει το κεφάλι στην Τουρκία και δεν τολμά να ξεστομίσει τίποτα ιδιαιτέρως επικριτικό.

  «Εξέφρασα (στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τη βαθιά ανησυχία μου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο Μισέλ στο twitter και πρόσθεσε: «Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση. Το να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας».

  Καμία ευθεία αναφορά στο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν, καμία ευθεία αναφορά στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, καμία ευθεία αναφορά στη συνεχή όξυνση της ρητορικής. Κλασική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση δηλαδή,η οποία επ’ ουδενί δεν ταιριάζει στην έννοια «σύμμαχος».

  Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα δεν έπαιρνε τίποτα, ούτε καν μια ευθεία αναφορά σε αυτήν και στις τουρκικές προκλήσεις, η Τουρκία έπαιρνε τα πάντα: τη συμφωνία που ήθελε από Σουηδία-Φινλανδία (χαράς ευαγγέλια και για τα εξοπλιστικά της Άγκυρας), ζήτησε την έκδοση 33 Κούρδων και υποστηρικτών του Γκιουλέν, πήρε από τις ΗΠΑ «πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ενώ το Bloomberg έγραφε ότι η Ουάσινγκτον βλέπει θετικά και την πώληση νέων αεροσκαφών.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ