Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αδειάζουν οι αποθήκες πυρομαχικών στις ΗΠΑ λόγω Ουκρανίας

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εξαντλήσει τόσο πολύ τα αποθέματα πυρομαχικών της Αμερικής,  που το Πεντάγωνο κρούει τοβ κώδωνα του κινδύνου, γράφει η «Wall Street Journal», τονίζοντας ότι «Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τώρα ότι η αμερικανική αμυντική ικανότητα δεν μπορεί πλέον να είναι εγγυημένη.

  Ουδεμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει υποστηρίξει την Ουκρανία με παραδόσεις όπλων τόσο σταθερά, όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα διαθέσει άλλα  3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμη βοήθεια στην Ουκρανία. Οι συνολικές δαπάνες της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο,  ανέρχονται έτσι σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραδώσει 16 εκτοξευτές πυραύλων τύπου Himars στην Ουκρανία τους τελευταίους έξι μήνες, μαζί με χιλιάδες τουφέκια, drones, ρουκέτες, οβίδες και άλλο εξοπλισμό, που προέρχονται από τα αποθέματα των ΗΠΑ. Μέχρι τις 24 Αυγούστου, ο αμερικανικός στρατός είχε παραδώσει έως και 806.000 βλήματα των 155 χιλιοστών στην Ουκρανία.

  «Τις τελευταίες εβδομάδες, τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα έχουν μειωθεί σημαντικά», δήλωσε αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας. Ωστόσο, τα αποθέματα δεν έχουν ακόμη μειωθεί σε κρίσιμα, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται επί του παρόντος σε καμία μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

  Ήδη, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, διεξάγουν  τώρα «μια ενδελεχή έρευνα στη βιομηχανίας πυρομαχικών», προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία, προστατεύοντας όμως και τις «δικές μας ανάγκες εφοδιασμού», τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος. 

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ