Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Έξτρεμιστικοί κύκλοι στις ΗΠΑ που ελέγχουν την κυβέρνηση Μπάιντεν επιθυμούν έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

  Πλέον είναι σαφές πως κάποιοι εξτρεμιστικοί κύκλοι στις ΗΠΑ που ελέγχουν την κυβέρνηση Μπάιντεν επιθυμούν έναν Γ’ ΠΠ και θέλουν να τον κάνουν πραγματικότητα με κάθε τρόπο και μέσον για λόγους που μόνο οι ίδιοι ξέρουν.

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ηγηθούν ενός πολυεθνικού συνασπισμού κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από την συμμετοχή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό και πρώην διεθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους.

  Σε συνέντευξή του στη γαλλική L’Express το Σάββατο, ο πρώην διοικητής της ΙSAF στο Αφγανιστάν μεταξύ 2010 και 2011 και διευθυντής της CIA από το 2011 έως το 2012, προέβλεψε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναλάβει ενέργειες στην Ουκρανία που είναι «τόσο συγκλονιστικές και τόσο φρικτές» που θα ήταν απαραίτητη η άμεση επέμβαση των ΗΠΑ.

  «Μιλάμε για επέμβαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε περίπτωση επίθεσης σε ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ. Αλλά είναι απαραίτητο να εξεταστεί η επιλογή της χρήσης όχι δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά πολυεθνικών δυνάμεων που δεν έχουν καμία σχέση με το ΝΑΤΟ», είπε ο Πετρέους ο οποίος ανήκει στους κύκλους των Δημοκρατικών.

  «Αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να τραβήξουμε κόκκινες γραμμές ως προς την επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ για να μιλήσουμε για τη λειτουργία του 5ου άρθρου του καταστατικού.

  Μπορούμε επίσης να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις ως πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.

  Ο Πετρέους διοικούσε τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από το 2010 έως το 2011 και ευθύνεται για τους θανάτους χιλιάδων αμάχων ενώ είχε πείσει τότε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναπτύξει επιπλέον 30.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην χώρα.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ