Τότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές: Οι δύο ημερομηνίες

Οι κομματικές μηχανές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν ταχύτητα καθώς διανύουμε μία μακρά προεκλογική περίοδο.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναζητείται ήδη ο κατάλληλος χρόνος για την ημερομηνία της πρώτης κάλπης, με τους επιτελείς στο Μαξίμου να μελετούν τα υπέρ και τα κατά του κάθε σεναρίου.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Live News θα οδηγηθούμε σε δίδυμες εκλογές και στο τραπέζι έχουν πέσει οι εξής ημερομηνίες:

  • Τη δεύτερη Κυριακή του Απριλίου στις 9 του μηνός, δηλαδή μία Κυριακή πριν από το φετινό Πάσχα, προκειμένου να λειτουργήσει ως «κίνητρο» για να μεταβούν οι ετεροδημότες στους τόπους καταγωγής τους, με δεύτερη κάλπη στις 7 Μαΐου.
  • Στις 2 Απριλίου με δεύτερη κάλπη στις 30 Απριλίου.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο χειμώνας θα κυλήσει ομαλά. Αλλαγές θα υπάρχουν και στις εκλογικές περιφέρειες αλλά και στους βουλευτές, αφού η νέα απογραφή φέρνει νέα δεδομένα, ενώ διαφορετική θα είναι και η ψήφος των αποδήμων, οι οποίοι θα έχουν τρεις έδρες πλέον στη Βουλή.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου, πέρασε σχεδόν αλώβητη τη μεγάλη κρίση με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την ΕΥΠ, ενώ, παρά τα προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οικονομία δεν έχασε την δυναμική της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνεδριάσεις του Υπουργικού έχει δείξει πως θέλει ωστόσο να εξαντλήσει την τετραετία μέχρι την τελευταία ημέρα. Σε αυτό το σενάριο, οι εκλογές της απλής αναλογικής θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις και οι δεύτερες εκλογές μετά από αυτές.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ