Το βρόμικο ρόλο του Twitter στις εκλογές του 2020 αποκαλύπτει ο Μασκ – Το FBI συγκάλυψε το ρόλο Χάντερ Μπάιντεν

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των στελεχών του Twitter τούς δείχνουν να λογοκρίνουν λογαριασμούς που μοιράζονταν τα ρεπορτάζ για τον Hunter Biden

Τη λογοκρισία του σκανδάλου του Hunter Biden με τον φορητό υπολογιστή από το ίδιο το Twitter αποκαλύπτει ο Elon Musk, αλλά και το ρόλο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.
Σε αυτό που ο Musk ονόμασε «Αρχεία Twitter» περιλαμβάνονται εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Twitter που υποδείκνυαν στους υπαλλήλους να λογοκρίνουν tweets κατόπιν εντολής μελών της προεδρικής εκστρατείας του 2020, του Joe Biden.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2020, το Twitter απέτρεψε την κοινοποίηση μίας υπόθεσης σχετικά με την εμπλοκή του γιου του Αμερικανού προέδρου, Hunter Biden, με έναν κινεζικό πετρελαϊκό γίγαντα και την πιθανή σχέση του τότε υποψηφίου για την προεδρία Joe Biden σε μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την ξένη εταιρεία.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των στελεχών του Twitter τούς δείχνουν να λογοκρίνουν λογαριασμούς που μοιράζονταν τα ρεπορτάζ, συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης της επικεφαλής της Γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου υπό τον Donald Trump, Kayleigh McEnany, η οποία επικαλείτο την «πολιτική σχετικά με παραβιασμένο υλικό» (το υλικό από το laptop του Hunter δεν αποκτήθηκε με νόμιμη οδό).
Remaining Time-0:00FullscreenMuteΤο Twitter φέρεται επίσης να χρησιμοποίησε το μπλοκάρισμα σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη διάδοση της υπόθεσης, που δημοσιεύτηκε ελάχιστες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2020, μίας τακτικής που συνήθως χρησιμοποιείται και για την αποτροπή δημόσιας χρήσης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο ρόλος του FBI

Εν μέσω της προσπάθειας περιορισμού της διάδοσης της υπόθεσης του Hunter Biden, που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα New York Post, τα αρχεία δείχνουν ότι ο Jack Dorsey, ο τότε CEO του Twitter, να παρεμβαίνει πολλές φορές προκειμένου να αμφισβητήσει τη λογοκρισία.
Ωστόσο, σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του έλαβε ενημέρωση από το FBI ενόψει της προεκλογικής περιόδου του 2020, σχετικά με διάφορες εκστρατείες παραπληροφόρησης.
Η συγκεκριμένη ενημέρωση οδήγησε το Facebook να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού αναφορικά με τη ρωσική προπαγάνδα, στην οποία φέρεται αρχικά να συμπεριλαμβανόνταν και η υπόθεση του φορητού υπολογιστή του Hunter έως ότου η DailyMail.com απέδειξε ότι δεν επρόκειτο για συνωμοσιολογία.
Στα αρχεία επίσης του Twitter φαίνεται ότι οι υπάλληλοι του FBI είχαν εβδομαδιαίες συναντήσεις με το Twitter πριν από τις εκλογές του 2020, προκειμένου να λογοκρίνουν την ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden. 
Εκείνη την εποχή, ο John Paul Mac Isaac, ιδιοκτήτης του καταστήματος υπολογιστών όπου ο Hunter εγκατέλειψε το λάπτοπ του, έδωσε ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου στον δικηγόρο του Donald Trump, Rudy Giuliani, τον Σεπτέμβριο του 2020. 
Ο Giuliani φέρεται να διέρρευσε έγγραφα και φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς τη New York Post και έδωσε επίσης ένα ολόκληρο αντίγραφο στον πρώην σύμβουλο του Trump, Steve Bannon, και τον συμπαρουσιαστή του podcast του Jack Maxey.
Η Post δημοσίευσε αποσπάσματα email και φωτογραφίες από το λάπτοπ ενόψει των εκλογών του 2020, αλλά χωρίς έλεγχο ταυτότητας του υλικού, απορρίφθηκαν ευρέως ως πλαστά ή ως «ρωσική παραπληροφόρηση». 
Η DailyMail.com απέδειξε τελικά ότι ο φορητός υπολογιστής και τα αρχεία του ήταν αληθινά και ότι το περιεχόμενό ήταν αξιόπιστο ώστε να αναφερθεί από τα ΜΜΕ.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν επίσης τις διαφωνίες μεταξύ των ανώτερων υπαλλήλων του Twitter σχετικά με την καταστολή του ρεπορτάζ της Post, στο οποίο περιλαμβάνονταν τραγικές λεπτομέρειες για τις σχέσεις του Hunter με πόρνες και σκληρά ναρκωτικά, καθώς και ανησυχητικά στοιχεία για πιθανή διαφθορά, όσον αφορά την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma και τους δεσμούς του με κινεζικές εταιρείες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ