Ενισχύεται η «Πυρηνική Τριάδα» της Ρωσίας

Ενισχύεται η «Πυρηνική Τριάδα» της Ρωσίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, στον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πως η «Πυρηνική Τριάδα» της χώρας παραμένει σε επιφυλακή και έχει ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της.

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν έχει θέσει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής σε υψηλό συναγερμό.

«Ανώτατα στελέχη των ηγετικών χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης» επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφερόμενος στις «επιθετικές» κινήσεις από πλευράς της Δύσης.

Οι επίγειες, εναέριες και υποβρύχιες δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας είναι σε κατάσταση συναγερμού με ενισχυμένο προσωπικό, ενημέρωσε ο Σοϊγκού τον Πούτιν.

«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Β. Β. Πούτιν ότι, σύμφωνα με την εντολή του, οι βάρδιες των δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων, ο Στόλος του Βορρά και του Ειρηνικού, και η Διοίκηση Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό» σημείωσε.

Όλα αυτά με φόντο τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ