Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Μακεδονία «τελειώνει» τη ΝΔ του Μητσοτάκη

  Πολλές είναι οι επιθέσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη Μακεδονία για μια σειρά από θέματα.

  Πιο πρόσφατη -αδιανόητη- επίθεση αυτή του ΣΚΑΪ με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία, όταν και οι Δημήτρης Οικονόμου, Μιχάλης Καψής και Άρης Πορτοσάλτε ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι οι Μακεδόνες… «παίρνουν μεροκάματο» για να στηρίζουν τη Ρωσία και τον Β.Πούτιν.

  «Υπάρχουν και κόμματα φιλορωσικά. Ειδικά, παιδιά, στη βόρεια Ελλάδα είναι πολύ ενισχυμένο αυτό που λέμε τώρα. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Το φιλορωσικό. Και για άλλους λόγους: Εκεί συναντώνται διάφορα ρεύματα», είπε ο Δ.Οικονόμου με τον Α.Πορτοσάλτε να προσθέτει: «Πέφτει και μεροκάματο πολύ εκεί τώρα, μην ανοίξουμε άλλες ιστορίες»!

  Δεν ήταν βέβαια η πρώτη επίθεση αυτή, πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο Δημήτρης Καμπουράκης έλεγε ότι «είναι κρίμα για τη Θεσσαλονίκη» και η συμπαρουσιάστρια του πρόσθετε ότι «διάβαζα τι πηγαίνει λάθος με τη πόλη, πηγαίνει λάθος με τους ανθρώπους».

  Όσον αφορά το γιατί «στοχοποιείται» η Μακεδονία, σύμφωνα με το pronews.gr, υπάρχει μια και μόνο απάντηση.

  Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ άγγιξε το 40% γιατί είχε υποσχεθεί ο Κ.Μητσοτάκης ότι θα «σκίσει» τα Μνημόνια με τα Σκόπια, όμως τελικά τρία χρόνια αργότερα τα «γαλάζια» στελέχη έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

  Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τη ΝΔ στη Μακεδονία και φυσικά μια σειρά από θέματα που ακολούθησαν έχουν ρίξει στα τάρταρα τα ποσοστά του κυβερνών κόμματος στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

  Χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν πριν λίγο καιρό στην Καστοριά. Το μεγαλύτερο -μέχρι προσφάτως- «κάστρο» της ΝΔ, εκεί που στις εκλογές του ’19 ξεπέρασε το 50%.

  Εκεί λοιπόν αποδοκιμάστηκε έντονα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ακούστηκαν βαριές εκφράσεις όπως «ξεφτιλισμένε» κτλ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ