Τι πρέπει να γνωρίζεις και να θυμάσαι πριν (ξανα)ψηφίσεις Μητσοτάκη

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Αγαπητέ ψηφοφόρε. Εσύ που είσαι Δημοκράτης, εσύ που είσαι προοδευτικός έστω κι αν δεν είσαι Αριστερός, εσύ που είσαι κεντρώος, εσύ που έχεις πατριωτική συνείδηση, αλλά δεν είσαι πατριδοκάπηλος, εσύ που δεν είσαι ακροδεξιός οπαδός του Άδωνι Γεωργιάδη, εσύ που ενδεχομένως έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που είσαι προοδευτικός και νοιώθεις φυσική απέχθεια για την αισθητική «Μπογδάνου» που λανσάρει η Νέα Δημοκρατία, εσύ που για χίλιους δύο λόγους μπορεί να ψήφισες τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ίσως επειδή έπεσες θύμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ της διαπλοκής, εσύ που είσαι εργαζόμενος, ελεύθερος επαγγελματίας, μισθωτός, άνθρωπος παραγωγικός και προκομένος και όχι φορέας του νεοφιλελεύθερου παρασιτισμού, έχεις ένα χρέος απέναντι στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία: Πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά και κυρίως τι σημαίνει Οικογένεια Μητσοτάκη

Η οικογένεια Μητσοτάκη ευθύνεται για κάποια από τα μεγαλύτερα δεινά σε αυτόν τον τόπο: Από την αποστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που οδήγησε στη Χούντα μέχρι την καταστροφική τριετία 1990 – 93 και από τις πλάτες που έβαλαν οι Μητσοτάκηδες ώστε να διαφύγουν οι κολλητοί τους, βασικοί κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο με τις μίζες της SIEMENS, μέχρι τα δανεικά κι αγύριστα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τράπεζες και τις αμαρτωλές offshore της Μαρέβας, οι Μητσοτάκηδες επιβεβαιώνουν πως είναι συνώνυμο της Εθνικής Καταστροφής. Τους Μητσοτάκηδες τους έχει πληρώσει πολλές φορές ο ελληνικός λαός τα τελευταία 60 χρόνια. 

Αγαπητέ ψηφοφόρε πρέπει να γνωρίζεις και να θυμάσαι τα εξής: 

• Οι Μητσοτάκηδες παρασιτούν επί δεκαετίες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και τους πληρώνεις εσύ για να έχουν την άνεση να κάνουν τις δουλειές τους ανενόχλητοι πλουτίζοντας σε βάρος του ελληνικού λαού, δηλαδή σε βάρος σου. Είναι μία οικογένεια τα μέλη της οποίας έχουν κάνει κατάληψη σε θέσεις του δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη της έχουν το θράσος να κατηγορούν τους δημόσιους υπαλλήλους και παράλληλα να λειτουργούν διαχρονικά βλαπτικά για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της Πατρίδας. 

• Οι Μητσοτάκηδες είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και ντόπιων επιχειρηματιών. Είναι «εκπαιδευμένοι» ώστε να τοποθετούνται σε θέσεις εξουσίας για να προωθούν τα συμφέροντα ξένων και εγχώριων οικονομικών και πολιτικών κέντρων. Αυτό συμβαίνει πάντοτε σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά προς όφελος μιας στρατιάς στελεχών και δημοσιογράφων που ταΐζουν με διαφόρους τρόπους.

• Οι Μητσοτάκηδες είναι το απόλυτο παράδειγμα οικογενειοκρατίας. Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας και τώρα ετοιμάζονται ξανά σαν ακρίδες, οι πατεράδες, οι μετανοημένες σύζυγοι, οι αδερφές, τα ανίψια, οι νύφες, οι γαμπροί, οι σώγαμπροι και τα εγγόνια, να καταστρέψουν τη σοδειά της εξόδου από τα μνημόνια και σαν βδέλλες να πιούν το αίμα της Πατρίδας και του λαού μας. 

• Οι Μητσοτάκηδες εκπροσωπούν το πιο παλιό και από το παλιό. Είναι ο πολιτικός βραχίονας του παλιού, χρεοκοπημένου καθεστώτος της διαπλοκής που έριξε τη χώρα στα βράχια. Αυτό θα κάνουν και τώρα, αν εσύ τους ψηφίσεις και τους δώσεις τη δυνατότητα να κυβερνήσουν.

• Είναι οι εκφραστές της πιο αντιδραστικής, αντιδημοκρατικής και αντιλαϊκής στρατηγικής που ανά περιόδους επιχειρείται να υλοποιηθεί στη χώρα (Βλέπε 1990-93)

• Έχουν συνδέσει την παρουσία τους στα πολιτικά πράγματα με πολιτικές σκευωρίες (βλέπε αποστασία και παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο), με παρακρατικές μεθόδους (υποθέσεις υποκλοπών και δολοφονία Τεμπονέρα), με σκάνδαλα (βλέπε τη Siemens, το σπίτι του Βολταίρου, τις χρηματοδοτήσεις μέσω offshore, τα εκατομμύρια του Αλαφούζου, τις χορηγίες του Μαρινάκη, τον “Κήρυκα Χανίων”, τις χορηγίες και τα δώρα από τον Χριστοφοράκο κλπ) και σχεδιάζουν να συνεχίσουν. Τώρα ετοιμάζουν χοντρές μπίζνες δισεκατομμυριων, των δικών σου δισεκατομμυρίων, των χρημάτων του ελληνικού λαού. 

• Δεν νοιώθουν καμία ντροπή να υποστηρίζουν δημόσια υπόδικους για υποθέσεις ναρκωτικών και καταδικασμένους για παιδεραστία. 

• Δεν νοιώθουν καμία ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, η αδελφή του να είναι υποψήφια βουλευτής, ο γιός της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι δήμαρχος, η σύζυγος του γιου της αδελφής του υποψήφιου πρωθυπουργού να είναι δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό σταθμό, η αδελφή του γιού της αδελφής του υποψήφιου πρωθυπουργού να παίρνει «χρυσές» δουλειές πολλές φορές από το Δημόσιο, ο σώγαμπρος, σύντροφος της αδελφής του γιού της αδελφής του υποψήφιου πρωθυπουργού να παριστάνει κι εκείνος τον δημοσιογράφο κλπ, κλπ. 

• Οι Μητσοτάκηδες έρχονται για να εφαρμόσουν το πιο σκληρό αντιλαϊκό πρόγραμμα, με περικοπές συντάξεων, θέσπιση επταήμερης εργασίας, μειώσεις μισθών, απορρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, κατάργηση των ελέγχων για τους φοροφυγάδες, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ, κλπ.. Το γνωρίζεις κι εσύ κατά βάθος: Ο Μητσοτάκης θα φέρει το τέταρτο μνημόνιο. 

• Οι Μητσοτάκηδες θα λειτουργήσουν επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είναι η αγαπημένη οικογένεια της σημερινής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ στην Τουρκία. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το ντελίριο λαϊκισμού και τον ακροδεξιό κατήφορο στο κορυφαίο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

• Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Μητσοτάκηδες έκαναν μία δουλειά: Δυσφημούσαν τη χώρα στο εξωτερικό και υπονόμευαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα για έξοδο της Ελλάδας στο ξέφωτο. 

• Την ίδια στιγμή έκαναν τα πάντα για να συγκαλύψουν σκάνδαλα όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο λόγος; Οι κολλητοί τους έτρωγαν με δέκα μασέλες. Και τώρα ετοιμάζονται ξανά με τη δική σου υπογραφή, δηλαδή με τη δική σου ψήφο.

Θα μπορούσε κάποιος να γράψει πολλά ακόμη. Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. 

Θυμήσου ακόμη: Την τελευταία φορά που κυβέρνησε τη χώρα κάποιος Μητσοτάκης, ο ελληνικός λαός τον έδιωξε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχοντας μετανιώσει φυσικά για την καταστροφική επιλογή του. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός, ο ελληνικός λαός μετανοιωμένος θα του δείξει σύντομα την έξοδο. Μόνο που η ζημιά θα έχει γίνει και δεν είναι εποχές για πειράματα. 

Τέλος να θυμάσαι πάντοτε το εξής: “Μητσοτάκης” δεν είναι επώνυμο κάποιας πολιτικής οικογένειας, “Μητσοτάκης” είναι επάγγελμα. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ