Σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και για δεύτερο «εκλεκτό» της Μενδώνη – Ποιός είναι ο Νίκος Νικολάου

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης θα βρεθεί ο «εκλεκτός» της Μενδώνη αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου.

Σύμφωνα με το NEWS2U ο ηθοποιός και αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Νικολάου σύντομα θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα αφού εις βάρος του υπάρχουν πλήθος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες λένε πως ήδη το Mega έχει προχωρήσει σε αποδέσμευση του ηθοποιού από την τηλεοπτική σειρά «Έξαψη» που πρωταγωνιστεί.

Ο Νίκος Νικολάου ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019 χρέη αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ως επιλογή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Διορισμός που είχε προκαλέσει σάλο τόσο για το κατεπείγον της πράξης της υπουργού, όσο για την ταχεία αντικατάσταση του – κατά γενική ομολογία – ιδιαίτερα επιτυχημένου προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο είχε πληροφορηθεί την καθαίρεσή του τα ΜΜΕ.

Στήριξη σε Μενδώνη

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την στήριξη του στο πρόσωπο της υπουργού όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτηση της και ανάληψη ευθυνών όσον αφορά το σκάνδαλο με τον έτερο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, μιλώντας στο Mega, είχε κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα»:

«Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα»Η δήλωση του μετά την συνέντευξη τύπου της Μενδώνη ήταν: «Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε, της ζητούν να παραιτηθεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στη συνέντευξη της κ. Μενδώνη και στο γεγονός ότι έκανε λόγο πως την εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Η υπουργός όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς δεν έχει μπροστά της το ‘’ποινικό μας μητρώο’’. Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ότι θλίβεται βαθύτατα με αυτό που συμβαίνει.

«Το αν ξέραμε ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρουμε τους συναδέλφους, και τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους, από τη συνεργασία και την παρέα που κάναμε. Όταν κλείνει κανείς την πόρτα του σπιτιού του, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Μπορούμε να ακούσουμε πολλά όπως σε κάθε χώρο. Ακούγαμε κάποια πράγματα. Όχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια».

Τέλος, ζήτησε ένα θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία ώστε να μη φοβούνται οι άνθρωποι να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ