Σάκης Καλλιτσάντσης, ο… μικρομέτοχος – Ο Γιάννης Μαριόλος, η Ψυττάλεια και η Κολομβία

Του Νίκου Μανεσιώτη

Τα κατάφερε ο κύριος Σάκης Καλλιτσάντσης (προσοχή, λεβέντες. Μην μας τον εμφανίσετε κι αυτόν ευνοούμενο του Αλέξη). Έγινε ανέκδοτο στην αγορά: «Πώς γίνεται εκατομμυριούχος, ένας δισεκατομμυριούχος; Ακούγοντας τις επενδυτικές συμβουλές του Σάκη».  

Πάντως, το δάνειο στη Farallon το αποπλήρωσαν οι αδελφοί Καλλιτσάντση. Γι’ αυτό το fund εξαφανίστηκε από αρχές του καλοκαιριού. Ήταν δεμένος ο γάιδαρος του. Όμως, εδώ προκύπτει ένα μικρό θεματάκι για τους αδελφούς. Εξοφλώντας τη Farallon, πούλησαν σχεδόν όλη τη συμμετοχή τους στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με μέση τιμή πώλησης το 1,30. Έμειναν, όμως, με κάτι παραπάνω από 2%. Ενώ, με τα δανεικά του fund, είχαν ανέβει από το 14% στο 25%.       

Η Κολομβία και η Ψυτάλλεια    

Τι συνδέει τα δύο έργα της ΑΚΤΩΡ; Ο Γιάννης Μαριόλος. Και κάπου εδώ «συλλαμβάνουμε» τους αδελφούς να μας λένε δύο μικρά, αθώα ψεματάκια.   

Πρώτον. Δεν έδιωξαν όλη την «παλιά φρουρά» του Άκτωρα, όπως ισχυρίζονται. Ο κύριος Γιάννης Μαριόλος, το στέλεχος της εταιρείας που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τη συμφωνία- σύμβαση για το έργο στην Κολομβία, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε από τους Καλλιτσάντσηδες, αλλά, έλαβε προαγωγή. Αυτοί τον έβαλαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Άκτωρα, το 2018. Μόλις ανέλαβαν τα ηνία του ομίλου.

Ο κύριος Μαριόλος δεν ανήκει πια στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κατασκευαστικής. Ωστόσο, διατηρεί υψηλόβαθμο πόστο. Αυτός διαπραγματεύεται σήμερα την ανανέωση της σύμβασης της Ψυττάλειας με το Δημόσιο- Υπουργείο Υποδομών. Ο άνθρωπος που έκλεισε τη δουλειά στην Κολομβία.  

Το δεύτερο. Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του κυρίου Δημήτρη Καλλιτσάντση. Όταν υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση, Αύγουστος του 2016, ο ίδιος ήταν ακόμα διευθύνων της εταιρείας. Με πρόεδρο τον αδελφό του, Σάκη. Από το διοικητικό συμβούλιο της παραιτήθηκε 1η Νοεμβρίου του 2016.    

Άρα κακώς για μια ακόμα φορά ο μικρομέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ απεκδύεται των ευθυνών του και σπεύδει να φορτώσει τα λάθη του ομίλου σε όλους τους άλλους. Δεν πείθει κανέναν πλέον στην αγορά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;