Οι αδερφοί Καλλιτσάντση σε πανικό κήρυξαν πόλεμο σε κυβέρνηση και στελέχη της ΝΔ με τα ΜΜΕ που πληρώνει η Αττική οδός, δηλαδή έμμεσα το δημόσιο

Η αδυναμία τους να αναδειχθούν μειοδότες στην γραμμή 4 του Μέτρο που θα εξασφάλιζε την μικρή παράταση στο αφήγημα (change4ellaktor), τους φέρνει αντιμέτωπους με την δαμόκλεια σπάθη των διεθνών fund που βλέποντας την τιμή της μετοχής, το ανεκτέλεστο, τις πωλήσεις, τις ζημιές και την αδυναμία στο management σταθμίζουν πλέον το RE change4ellaktor.

Αλλά η ταμπακιέρα είναι τα… 3 χρυσοφόρα έργα που συντηρούν πλουσιοπάροχα τα συμφέροντα των αδερφών:

1) Η Αττική οδός που βάσει πληροφοριών, δημοσιευμάτων και στοιχείων που διαθέτουμε και θα δημοσιεύσουμε την απομυζούν επιστημονικά με τεχνοκρατικά εφευρήματα. Τώρα το στοίχημα τους είναι πως θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να τους αναθέσει τις επεκτάσεις της Αττικής οδού και να επεκτείνει σκανδαλωδώς το χρόνο της παραχώρησης που έπρεπε να έχει ήδη λήξει.

2) Η Ψυττάλεια όπου τόσα χρόνια γίνεται διαχείριση εις βάρος των μετόχων της εταιρείας, όπου με φωτογραφικούς διαγωνισμούς χάνονται τεράστια κεφαλαία ενώ παράλληλα φαίνεται να γίνονται επιστημονικές παραλήψεις εις βάρος της ΕΥΔΑΠ με κίνδυνο για την δημόσια υγειά.

3) Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στον ΕΣΔΝΑ που φαίνεται ότι είναι το μόνο που θα τους απομείνει. Βλέπετε εδώ τη διαχείριση δεν την κάνει κυβέρνηση και υπουργείο, αλλά συστήματα διαβλητά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φαίνεται όμως, πως δεν κατάφεραν να πείσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το υπουργείο Δημοσίων έργων ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εκτροπή και άρχισαν τα γνωστά τους κόλπα, ξεκινώντας επιθέσεις (και όχι μόνο) σε βάρος της κυβέρνησης και στελεχών της ΝΔ μέσω των ΜΜΕ που πληρώνει η… Αττική Οδός, δηλαδή το δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι. Φυσικά άνθρωποι του Πατούλη (ο οποίος μάλλον δεν έχει καταλάβει τι πραγματικά έχει στηθεί πίσω από την πλάτη του), όπως έχουμε δημοσιεύσει πρόσφατα, σχεδίασαν και δρομολόγησαν με συνοπτικές διαδικασίες 2 τεράστια έργα για τα οποία προφητικά σας λέμε ότι ανάδοχο σχήμα θα είναι εταιρείες των γνωστών αδερφών με πολύ μεγάλα κέρδη όπως μας πληροφορούν κάποιοι λίγοι έντιμοι άνθρωποι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ( δηλαδή το νέο κύτταρο Φυλής προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και το πράσινο εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Συνολικού τελικά προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ).

Δυστυχώς οι εποχές που μπορούσαν να έχουν θέση αυτές οι πρακτικές, οι στημένοι φωτογραφικοί διαγωνισμοί, η ανομία πέρασαν. Ευτυχώς το συλλογικό συμφέρον νικά το προσωπικό συμφέρον. Η επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να καταλάβει τι θα πει «φωτογραφικοί διαγωνισμοί» και «διασφάλιση συνθηκών υγειούς ανταγωνισμού». Για να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία απαιτούνται τόλμη, νέες ιδέες , καινοτόμες πρακτικές με πολιτική και επιχειρηματική συναίνεση. Φαίνεται ότι ο Μητσοτακης το έχει καταλάβει και το πάει καλά!

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...