Ο Θανάσης Χειμωνάς έχει χάσει τη μπάλα και βλέπει παντού μπροστά του το Periodista.gr

Έχει χάσει τη μπάλα ο αρθρογράφος του ακροδεξιού liberal.gr, και βλέπει αστράκια και οράματα με το PERIODISTA.GR.. Ο λόγος για το Θανάση Χειμωνά, ο οποίος κάθε τρείς και λίγο αναφέρεται σε εμάς και μάλιστα με τρόπο επικριτικό. Και καλά κάνει. Σημαίνει πως κάνουμε καλή δουλειά. Εκείνο, όμως, που δεν δεχόμαστε είναι να μας παίρνει η μπάλα για θέματα με τα οποία δεν έχουμε ασχοληθεί καν. 

Γράφει στο άρθρο του στο ακροδεξιό liberal.gr ο Θανάσης Χειμωνάς: 

Έχω γράψει αρκετές φορές πως ένα από τα πρόσωπα που αποτελούν εσχάτως κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δημοφιλής σκιτσογράφος Αρκάς. Για να τον αποδομήσει η Κουμουνδούρου χρησιμοποιεί την γνωστή τακτική της την τελευταία επταετία. Κάθε λίγο και λιγάκι, οι ορδές των συριζοτρόλ αναπαράγουν κάποιο σκίτσο του στα σόσιαλ μίντια, διαστρεβλώνοντας σχεδόν πάντα το νόημά του και συνοδεύοντάς το με ύβρεις, κατάρες και σπόντες για «payroll του Κούλη». Σχεδόν αμέσως μπαίνουν στο παιχνίδι και τα διάφορα συριζοsite τύπου αλτσαντίρι, περιοντίστα και ολύμπια γρ. ώστε να έχουμε ένα κανονικό blitzkrieg σε βάρος του ταλαντούχου δημιουργού. Επειδή όμως δεν ξημεροβραδιάζονται όλοι οι Έλληνες στο ίντερνετ, κάποια στιγμή αναλαμβάνει δράση και ο έντυπος φιλοκυβερνητικός Τύπος. Που και που ξεπηδάει και εκεί  κάνα αρθράκι ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η «δολοφονία χαρακτήρα» (για να χρησιμοποιήσουμε και μια trendy έκφραση).

Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Χειμωνάς. Και τώρα θα απευθυνθούμε στον Θανάση Χειμωνά σε δεύτερο ενικό: 

Πότε ασχοληθήκαμε εμείς ρε Χειμωνά με τον Αρκά; Ψάξε όσο θέλεις. Δεν θα βρεις ούτε ένα άρθρο επικριτικό για τον σκιτσογράφο. Ξέρεις γιατί; Δεν θεωρούμε τον Αρκά ή τον κάθε Αρκά, ούτε κάποια σπουδαία προσωπικότητα, ούτε παράγοντα καθορισμού της πολιτικής ζωής, ούτε κανένα ιερό τοτέμ. Ούτε βέβαια μας νοιάζει αν είναι Νεοδημοκράτης, ΣΥΡΙζαίος, ΠΑΣΟΚος κλπ. Ένας σκιτσογράφος είναι. Δικαίωμά του να ασκεί όποια κριτική σε όποιον θέλει και όποτε θέλει. Και μην περιμένεις να μας βρεις σύμφωνους με τις επιθέσεις οποιουδήποτε, διαδικτυακού ή μη, ανώνυμου ή όχι, όχλου σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Μάθε το λοιπόν: Εμείς δεν μπαίνουμε σε κανένα παιχνίδι. Δεν παίζουμε έτσι μπάλα. Δεν παίρνουμε γραμμή και ότι είναι να το γράψουμε, το γράφουμε επειδή το πιστεύουμε. Μάθε και αυτό: Είμαστε κάθετα αντίθετοι ως προς τον τρόπο που γίνονται κάποιες επιθέσεις στον Αρκά. Όποιος δεν τον γουστάρει, ας μην βλέπει ή διαβάζει τα σκίτσα του και τις γελοιογραφίες του αντίστοιχα. Όπως και αν κάποιος δεν γουστάρει το PERIODISTA.GR, ας μην το διαβάσει. Εμείς σε προκαλούμε: Μπες στο PERIODISTA.GR και αναζήτησε οποιοδήποτε άρθρο με κριτική, όπως εσύ την περιγράφεις πιο πάντω, στον Αρκά. Μόλις το βρεις, αν το βρεις, δείξε το και σε εμάς. 

Πάμε παρακάτω. Μας έχεις κάνει κριτική, όπως πολλοί άλλοι, και μέσα από το liberal.gr και από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν σου απαντήσαμε ποτέ διότι είναι δικαίωμά σου και καλά κάνεις και είσαι σκληρός μαζί μας. Δεν θα σε κρίνουμε για την κριτική που μας έχεις κάνει. Για να είμαστε δίκαιοι κι εμείς σου έχουμε κάνει πολύ σκληρή κριτική. Εμείς δεν είμαστε από εκείνους που κλαψουρίζουμε. 

Ένα πράγμα μόνο ζητάμε. Να είσαι ακριβής σε αυτά που γράφεις και να μην μας τσουβαλιάζεις. Σε έχουμε πιάσει κι άλλες φορές. Ρίχνεις τα βέλη σου στο PERIODISTA.GR για πράγματα στα οποία το δεν έχουμε αναφερθεί ποτέ, για πράγματα με τα οποία δεν έχουμε ασχοληθεί καν. Τις προάλλες μας τσουβάλιασες πάλι χρεώνοντας μας “επίθεση” που έγινε σε δημοσιογράφο στην οποία όχι μόνο δεν έχουμε αναφερθεί, αλλά αγνοούσαμε και την ύπαρξή της. Μάλιστα έγραψες πως συμμετείχαμε και σε… εκστρατεία διαπόμπευσής της.

Να είσαι πιο προσεκτικός σε παρακαλούμε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ