NovartisGate: Αυτοί είναι οι πασίγνωστοι δημοσιογράφοι – ταμίες του Λοβέρδου σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέδρο αναφέρει ως εμπλεκομένους στο σκάνδαλο της Novartis ο μάρτυραςο οποίος έδωσε ένορκη κατάθεση στις 12 Ιανουαρίου του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla. gr στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018 αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα που φέρει την ονομασία CIP. Για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ.

«Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίδα που εισπράχθηκε δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργιες του ΕΣΔΥ» αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ.Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη μαμά εταιρεία για την εύνοια του υπουργού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση το 2006 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε διαγωνισμό αξίας 200.000.000 ευρώ που αφορούσε την προμήθεια τεστ μοριακού ελέγχου HPV. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν η εταιρεία Roche και Sharon. 

Σημειώνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των εταιρειών ανήκει στη Novartis. 

«Η προμήθεια ανατέθηκε και στις δύο εταιρείες ειδικότερα στη Roche με 40 ευρώ ανά τεστ και στη Sharon 50 ευρώ ανά τεστ ενώ η αξία των τεστ ανέρχεται κανονικά στα 5 ευρώ» επεσήμανε ο Π.Χ..

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα ο κ. Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας αποζημίωσε τα ογκολογικά, αιματολογικά και σπανίων παθήσεων φάρμακα της Novartis.

«Ο Λοβέρδος με τον Φρουζή επικοινωνούσαν μέσω προσωπικών emails» αποκαλύπτει εξηγώντας: «Ο Λοβέρδος προέβη σε έκδοση δελτίου τιμών για τη Novartis σε αντίθεση με αυτά που ήθελε η Τρόικα. Ο ”ταμίας” του Λοβέρδου είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Χασαπόπουλος και η δημοσιογράφος Έλενα Φυντανίδου που είχαν φτιάξει εταιρείες promotion. 

Η εταιρεία του κ.Χασαπόπουλου είναι η Prestige και στο διάστημα 2011 – 2012 φέρεται να πήρε 200.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει μια θετική εικόνα για τον Φρουζή και τον Λοβέρδο. 

Το καλοκαίρι του 2011 έγινε μια συνάντηση Φρουζή -Χασαπόπουλου – Λοβέρδου πριν βγει το ΦΕΚ τιμολόγησης για δύο φάρμακα της Novartis. Λένε επίσης πως ο Φρουζής έστελνε στον πρόεδρο της Novartis για αύξηση προϋπολογισμού για τον Λοβέρδο συν 200.000 ευρώ. 

Επίσης, Νίκος Μανιάς σύμβουλος Λοβέρδου έχει σκοτσέζικη εταιρεία Milde Ltd η πορεία φέρεται να ξέπλενε τα χρήματα για τη Novartis και φαίνεται να έχουν μπει 70.000 ευρώ για ένα μόνο φάρμακο που λέγεται AVASTIN. Επίσης, 100.000 ευρώ δόθηκαν σε εταιρεία παρακλάδι της Novartis που ονομάζεται Market Access μέσω διαφημίσεων. «Αυτοί κρατούσαν το 30% και το υπόλοιπο παραδιδόταν με σακούλες στον Λοβέρδο» σημειώνει ο μάρτυρας αναφέροντας πως από αυτά τα χρήματα πληρώνονταν οι εμπλεκόμενοι.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...