Κυλιέται στα βρώμικα αμπάρια του Noor1 η θλιβερή μαριονέτα των εφοπλιστών και του εκδοτικού κατεστημένου

Της Άντας Ψαρρά

Μπλέκεται όλο και περισσότερο η Ν.Δ. με τις ενδοεπιχειρηματικές κόντρες, τον αγώνα δρόμου για την κατοχή των ΜΜΕ και τα ευφάνταστα ρεπορτάζ που υποβοηθούν αυτή την ευγενή άμιλλα. Σύρεται το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία «δημοσιογραφική» εκστρατεία απόδειξης της «ενοχής» της σημερινής κυβέρνησης, ακόμη και σε φορτία λαθραίων τσιγάρων ή στις γνωστές παλιές υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι πολύ στενές σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με όλη την «αφρόκρεμα» εφοπλιστών και επιχειρηματιών είναι γνωστή και εκτενώς δημοσιευμένη, ακόμη και στις φυλλάδες που σήμερα ανακαλύπτουν πίσω από τα λαθραία φορτία… τον ΣΥΡΙΖΑ! Το να συντάσσεται όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του με κάθε κίτρινο δημοσίευμα μόνο για λόγους αντιπολίτευσης είναι καθαρός ξεπεσμός.

Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα άραγε οι εντολές για ελέγχους σε λαθραία ή για οικονομικούς ελέγχους σε μεγάλες εταιρείες θεωρούνται ξαφνικά ύποπτες; Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ένα δημοσίευμα ή μια καταγγελία ενός ισοβίτη αποτελεί θέσφατο για την αντιπολίτευση όταν για άλλους κατηγορούμενους, που γνωρίζουν και καταθέτουν σε αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής στοιχεία για εμπλοκές πρώην υπουργών, υπάρχει απόλυτη σιγή;

Το «Πρώτο Θέμα» από την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε «τυχαία» να ασχοληθεί με το φορτίο ενός ουκρανικού πλοίου που ελεγχόταν για λαθραία τσιγάρα. Ανάμεσά τους υπήρχαν φορτία με τη φίρμα ΣΕΚΑΠ (της εταιρείας δηλαδή που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη). Ακολούθησε λίγες ημέρες μετά σύλληψη κι άλλου πλοίου με λαθραία τσιγάρα. Πάνω στο γεγονός αυτό στήθηκε το «δημοσιογραφικό» σενάριο.

Από τη στιγμή που το φορτίο δεν ήταν… αδιάφορο, π.χ. μόνο με τσιγάρα Marlboro, αυτομάτως διατυπώνεται η υπόνοια ότι τη διακίνηση την οργανώνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας και ο υπουργός θέλει να τον καλύψει!

Με δύο λόγια, ο μιντιακός Τύπος που στηρίζει τη Ν.Δ. υπαινίσσεται ότι το Λιμενικό παίρνει εντολές για ελέγχους, ανακαλύπτει τα λαθραία φορτία και μετά ο υπουργός συγκαλύπτει τους «ενόχους», επειδή στηρίζουν την κυβέρνηση! Αραγε αυτό είναι κάτι που συνέβαινε συχνά στο παρελθόν, εξ ου και είναι η πρώτη σκέψη της Ν.Δ. ή απλά συμφέρει για να δημιουργούνται εντυπώσεις;

Για τη Ν.Δ. και τις φυλλάδες της δεν έχει σημασία αν εξαρθρώνουν οι διωκτικές αρχές και το Λιμενικό δίκτυα μεταφοράς λαθραίων και εγκληματικές οργανώσεις, γεγονός που αντικειμενικά χαρίζει «πόντους» και σε κάθε επικεφαλής υπουργό. Οπως πήρε «πόντους» ο πρώην υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης όταν με τις προσπάθειες των λιμενικών πιάστηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης του πλοίου «Noor 1» στην Ελευσίνα.

Η σκοτεινή εκείνη υπόθεση, πλην της σκληρής μιντιακής και ποδοσφαιρικής κόντρας, δεν αποτέλεσε πεδίο για αντιπολίτευση, ούτε καν λόγω της εμπλοκής συγκεκριμένων και πολύ επώνυμων κατηγορουμένων στην υπόθεση. Απλώς, ο μεν όμιλος Αλαφούζου προέβαλλε επί μήνες την κατηγορία για το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού μέχρι που «ξαφνικά» έπαψε να ενδιαφέρεται, ο δε (μικρός ακόμα) όμιλος του Πειραιά («Τα Παραπολιτικά») δεν την είχε καν αντιληφθεί.

Σήμερα, για να γίνουν περισσότερο αληθοφανή τα «δημοσιογραφικά» σενάρια, συμπληρώνεται το αφήγημα με την ξαφνική «προσπάθεια» του Πάνου Καμένου να… εξαναγκάσει έναν ισοβίτη να καρφώσει τον εφοπλιστή και μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη! Μια επεισοδιακή, ακόμη και για τη σύνθεσή της, δίκη που κατέληξε μέσα στη σιωπή με ολική ανατροπή του βουλεύματος και με παράξενες απαλλαγές που οδήγησαν την εισαγγελέα να κάνει έφεση κατά της απόφασης, δεν προβλημάτισε καθόλου τη Ν.Δ. όπως την προβληματίζει σήμερα το νέο δημοσιογραφικό αφήγημα.

Οσοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι παρακολουθήσαμε τη συγκεκριμένη υπόθεση γνωρίζουμε καλά τις πολλές, σαφώς δικαιολογημένες λόγω της δύσκολης θέσης του, προσπάθειες του εφοπλιστή Γιαννουσάκη να αποδείξει άλλοτε το ένα και άλλοτε το άλλο. Κατηγορήθηκε από τους δικαστές ότι προσπαθεί να θολώσει την υπόθεση με αντιφατικές καταθέσεις.

Τώρα διατυπώνει (ξανά) τον παλιό ισχυρισμό εμπλέκοντας αυτή τη φορά τον υπουργό Αμυνας. Ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι αμέσως -ως όφειλε- διαβίβασε το αίτημα δικαστικής προστασίας του κρατουμένου στον εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό.

Με τη σειρά του σε σκληρή χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εγκαλεί τη Ν.Δ. αν έχει απορίες να ζητήσει απαντήσεις μέσα στη Βουλή, ενώ δικαιολογημένα απορεί για τους λόγους που η Ν.Δ. εμφανίζεται να καταγγέλλει την κυβέρνηση την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνται οικονομικοί έλεγχοι και για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μήπως τελικά καλύτερα να παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αίτημα για εκλογές, που είναι τουλάχιστον πολιτικό, και όχι η ζοφερή ουρά τού κάθε «Πρώτου Θέματος» και του εκδότη του;

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ