Η κίνηση ματ Κόκκαλη για αναδιάρθρωση του χρέους της Intralot χωρίς προσφυγή σε δικαστική διαδικασία

Του Νίκου Καρούτζου

Με θετικό τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της Intralot με την ονομασία Legend (θρύλος) καθώς η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων λήξης 2021 που ανακοινώθηκε στις 14 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου ξεπέρασε το αρχικό 75% που ήταν ο στόχος και έφτασε στο 82,62%.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει σε όσους ομολογιούχους το επιθυμούν, να προσχωρήσουν στη συμφωνία και μετά από αυτή την ημερομηνία.

Εξαιτίας του γεγονότος, ότι η συμμετοχή προσέγγιζε το όριο του 90% που θα οδηγούσε αυτόματα στην επόμενη φάση της ανταλλαγής ομολόγων 250 εκατ. με αντίστοιχα 205 εκατ. λήξης 2025, προσφέρει στην Intralot την δυνατότητα να εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο που δεν θα απαιτήσει τη συνήθη προσφυγή στην δικαστική διαδικασία και ενεργοποιείται όταν συγκεντρώνεται ποσοστό άνω του 75%.

Αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση της εισηγμένης Intralot η οποία παρότι μεταθέτει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την επόμενη για την ερχόμενη εβδομάδα, υπονοεί σαφώς ότι η εταιρεία δεν προσανατολίζεται σε Scheme of Arrangement (δικαστική διαδικασία), αλλά εκμεταλλευόμενη το υψηλό ποσοστό της τρέχουσας συμμετοχής θα τροποποιήσει την πρόταση, παρέχοντας κίνητρα για όσους συμμετάσχουν και αντικίνητρα για όσους μείνουν εκτός της διαδικασίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης

Αναφερόμαστε στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021 από την Intralot (η «INTRALOT», η «Εταιρεία» και, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, ο «Όμιλος»), το οποίο αφορούσε τη σύναψη από την Intralot μίας σύμβασης δέσμευσης «lock-up» (η «Συμφωνία Lock-up») με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων («Ad Hoc Group»), η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους 250 εκατ. και λήξεως το 2021 («Ομολογίες SUNs 2021»), στα πλαίσια των προτεινόμενων συναλλαγών βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της, καθώς και στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου κι ανακοίνωνε μία παράταση στην προθεσμία για τη δημόσια διαδικασία αναφορικά με τη Συμφωνία Lock-up, έτσι ώστε όσοι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021 επιθυμούσαν να προσχωρήσουν στη Συμφωνία Lock-up σε αυτό το στάδιο, θα έπρεπε να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα βήματα της διαδικασίας το αργότερο μέχρι τις 5:00μμ (ώρα Λονδίνου) της 1ης Φεβρουαρίου 2021 (η «Λήξη της Προθεσμίας»).

Μετά το πέρας της Λήξης της Προθεσμίας, η Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατά την ημερομηνία του παρόντος δελτίου τύπου, έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη Συμφωνία Lock-up οντότητες που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό 82,62% επί του συνολικού αρχικού κεφαλαίου των Ομολογιών SUNs 2021.

Η Εταιρεία θεωρεί πως η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες ομολογιούχους για την υποστήριξη τους.

Με το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο υποστήριξης της Συμφωνίας Lock-up από τους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021, η Εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο, ωστόσο μια τέτοια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement) παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή.

Ως εκ τούτου, η Εταιρεία προχωράει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιήσει την προτεινόμενη συναλλαγή, ενώ παράλληλα παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους.

Η Εταιρεία θα παράσχει νέα ενημέρωση αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ